İYİ PAZARLAR ARKADAŞLAR..
Bugün de sizlerle Almanlar'ın masalarından eksik etmediği Bayern usulü patates salatasını paylaşmak istedim..Bu salatayı, çok sevdiğim arkadaşım Güleser'ciğim bizim için hazırladı.Ben onun kadar nefis yapamadığım için her zaman kendisinden rica ederim..Almanlar bu salatayı,hem balık,hem de et yemeklerinin yanından hiç eksik etmezler..(Bunun yanısıra bir de kırmızı ve beyaz lahana salataları vardır..Bu üçünün tadına doyum olmaz asla..)Bugün arkadaşımdan özellikle bu salatadan istedim ve kendisi beni kırmayıp hazırladı..Çok teşekkürler canım Güleser'im benim..
Şimdi aşağıda tarifini sizlerle paylaşıyorum..)
Malzemeler
1 kğ patates
250 ml su
6 yemek kaşığı elma sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz,karabiber
minicik zerdeçal
1/2 tatlı kaşığı şeker
minicik et bulyon
1 adet salatalık
Hazırlanışı
Patatesler yıkanıp buharda haşlanıp soğutulur.
Patateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır.
1 salatalık kabuklu olarak patateslerin üzerine rendenin iri tarafından rendelenir.
Su,şeker,sirke,yağ,bulyon,zerdeçal,tuz,k.biber bir taşım kaynatılıp patateslerin üzerine dökülür.
O esna da, patatesler suyun içersinde yüzer gibi görünseler de, anında suyunu çekiyor.Panik olmayınız lütfen!
Sonra servis tabağına alınıp servis edilir.
Üzerini dilediğiniz yeşilliklerle süsleyebilirsiniz..Süslemesini ya ince kıyılmış maydanoz veya toz baharatlarla süslemeniz yeterli olacaktır..Çünkü bu salatanın aslı böyledir..Lokantalarda bu şekli ile gelir..Evler de yapılanları ise,damak zevkinize göre ayarlamanız her zaman mümkündür..)
Ayrıca suyun içersine 1 tatlı kaşığı hardal da ekleyebilirsiniz,size kalmış tamamen..
Umarım hemen yapıp afiyetle severek yersiniz..
Ben daha önce sizlerle paylaştığımı sanıyordum ama yanılmışım..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder