Boşnak mantısı mevlitte ki ikramlıklardan biriydi..Tadına bakanlar tekrar tekrar tabaklarına aldılar..Kıymalı yiyecekleri hiç sevmememe rağmen, ben bile tadına baktığımda çok beğendim..
Malzemeler
1 paket irmik (2 su bardağı)
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Su,süt,şeker kaynatılıp soğutulur.
İrmik tereyağla biraz kavrulur.
Helva yağını bırakmadan, kakao eklenip yine kavrulmaya devam edilir.
Kavrulduğundan emin olduktan sonra, şerbeti dökülüp fokurdayınca altı kapanır.
Demlenmesi için bekletilir.
Helva ılınınca küçük kağıtlara şekilli olarak çıkartılır.
Soğuyunca ikram edilir.Afiyetler olsun..!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder