Margarin ve Zararları Margarin kimyasal işlemler sonucunda suni olarak elde edilir. Bunun için, sıvı yağlar tereyağına benzer görünüm ve tad elde etmek üzere çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilerek katılaştırılırlar. İlk olarak 1. Dünya Savaşı'nda cephede savaşan askerlere ucuz tereyağı sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir yöntemdir. Ancak günümüzdeki bilimsel çalışmalar bu katı yağın insan sağlığına çok zararlı olduğunu ortaya koymaktadır. Üzerinde tamamen bitkisel bir yağ olduğu ve 0mg kolesterol içerdiği yazsada, margarinler kalp damar sağlığını tehdit ederler. Herhangi bir sıvı bitkisel yağ "hidrojenizasyon" işlemine tabi tutulur ve vücud ısısında erimeye hazır hale getirilir. Bu arada içerdiği doymuş yağ oranı tereyağı ile karşılaştırıldığında daha yüksek ve daha zararlı orana yükselir. Harvard Tip Fakültesi'de yapılan bir çalışmaya göre, tereyağı ile karşılaştırıldığında margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırmaktadır. Margarinin zararlarını özetlemek gerekirse:
Görüldüğü gibi, her nekadar üzerinde tamamen bitkisel kaynaklı olduğu ve kolesterolsüz olduğu belirtilmiş olsa da, margarin çok zararlı bir yağdır. DİKKATİNİZİ ÇEKTİMİ BİLMEM AMA BEN HİÇ BİR YEMEĞİME VEYA HAMUR İŞİME MARGARİN KULLANMAM.ZARARLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUM.SİZ ARKADAŞLARIMDANDA RİCAM EVDE YAVRULARIMIZA YAPTIĞIMIZ O GÜZEL KURABİYELERİ POĞAÇALARI T.YAĞ YADA SIVI YAĞ İLE YAPMANIZ. ELLERİNİZE SAĞLIK GÜZEL ANNELER.... |
MARGARİNİN ZARARLARI
Etiketler:
KURABİYELER,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder