Cevizli Kete

Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere sağlıklı,verimli,bol kazançlı bir hafta diliyorum..

Bugün,kuzenimden öğrendiğim çok ama çok nefis cevizli keteyi paylaşmak istedim..Dışı çıtır,içi pamuk gibi adeta..Ceviz de eklenince tam ağızlara layık oldu diyebilirim..Şimdiden ellerinize sağlık..Sevgiler..

Kete

Malzemeler
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
4 adet küp şeker
1,5 su bardağı süt
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
erimiş tereyağı
üzeri için yumurta sarısı

Kete

Hazırlanışı

Unu hamur kabına alıp ortasını havuz gibi açınız.

Maya,şeker,ılık suyu ve sütü ilave edip 10 dk mayanın kabarmasını bekleyiniz.

Yoğurt ve unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.

Üzerine bez örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletiniz.

Hamur mayalanınca 5 eşit parçaya ayırınız,her bir parçadan da 4 yumak yapınız.

Yumakları tabak büyüklüğünde açıp, aralarına erimiş tereyağı sürüp üst üste koyunuz.

En üsttekine yağ sürmeyip bol un serpip merdane ile açınız.

Tekrar yağlayıp bol ceviz serpip rulo yapıp salyangoz biçimi sarınız.

Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 10-15 dk bekletip fırına veriniz.

175 c de yaklaşık 30 dk kadar pişiriniz.

Afiyetler olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler