Merhabalar..
Durdum durdum mutfakla barıştım. Aslında küs değildik sonuçta evliyim ve hergün yemek yapmak zorundaym :) Lakin uğraşı vermek gelmiyordu içimden günü kurtarayım kâfiydi.
Geçen gün Papatya kuzuma hadi yine ortak yayın yapalım dedim, çilekli cheesecake yapalım dedi.Ben bir daha cheesecake yapmam diyordum, sağolsun kuzum benim inadımı kırdı :) Eeeee ablaya karşı gelinmez dimi ama:) Onun buradaki nefis tarifini benim çilek aşkımla ve tam da mevsimi olmasıyla pekiştirdik ve ortaya çıkan manzara budur :))
NOT: Ben çilekvetden artan krem şantiyi değerlendirdim ama çilek sos da çok yakışıyor bu minişlere..:)
Malzemeler:
-12 porsiyon için-
Taban:
3 paket limonlu bisküvi
50 gr. erimiş tereyağ
Harcı için:
400 gr. labne peynir
100 gr. krema
2 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 kase çilek
1 su bardağı damla çikolata
Süslemek için:
Kremşanti, çilek ve pasta şekerleri
Yapılışı:
Taban için; bisküviler robottan geçirilip erimiş tereyağ ile yoğrulur.. Karışım muffin kalıplarına birer tepeleme yemek kaşığı ölçüsü ile paylaştırılır..
Parmaklar ile bastırılıp, kalıplar buzluğa kaldırılır..
Harc için; labne peyniri, krema ve tozşeker iyice çırpılır. Yumurtalar birer birer eklenip herbiri kaybolana dek çırpılır..
Limon suyu, limon kabukları, vanilya ve un karışıma eklenerek son kez çırpılır.
Buzluktan çıkarılan kalıplara harç eşit olarak paylaştırılır ve her bir kalıba ikişer üçer parça minik ç.ilek ve damla çikolata eklenip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pembeleşene dek pişirilir, pişirilen cheesecakeler ılındıktan sonra buzdolabına kaldırılır.. Servisten önce kremşanti ve çilekler ile süslenip servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder