Ben bu pastayi bir restaurantta ilk olarak denedim ve tarifini Dr Oetker'in bana daha önce hediye gelmis olan bir kitabindan aldim, kendime göre hafif degisiklik yaptim.
Ben bu pastayi bu haftaki PDCS Etkinligini yapan http://tarifdunyasi.com/ dan arkadasimiza yolluyorum.
Malzemeler:
4 yumurta sarisi
100 gr tozseker (yarim su bardagi)
1 paket vanilya
4 yumurta beyazi
100 gr un (bir su bardagindan bir parmak kadar daha az)
1 cay kasigi kabartma tozu
Ici icin:
250 ml taze krema
1 paket krema serlestirici
1 paket vanilya
250 gr cilek
üzerine serpmek icin pudra sekeri
ayrica tarifte olmayan ama benim ekledigim 1 paket vanilyali pasta ic dolgu kremasi
Yapilisi:
Yumurta sarilarini krem haline gelene, rengi acilana kadar cirpin. Cirpma sirasinda sekerin ücte ikisini vanilya ile birlikte ekleyin. Mayoneze yakin bir renk alana kadar cirpmaya devam edin. Ayri bir kapta yumurta aklarini iyice sertlesene kadar cirpin ve yine kalan sekeri cirpma esnasinda ekleyin. Yumurta aklarini yumurta sarilarina ekleyin, üzerine kabartma tozu ile karistirilip elenmis unu ekleyip tahta kasikla yavas hareketlerle karistirin. Firin tepsisine firin kagidi serip üzerine hamuru yayin ve 190-200 derecede isitilmis firinin orta katinda 10 dakika kadar pisirin. Pisince hemen seker serpilmis baska bir firin kagidinin üzerine kapatin. Pismis olan taraftaki kagidin üzerine firca yardimiyla soguk su sürün ve kagidi cekin. Hemen bir kase veya agzi genis su bardagi ile yuvarlaklar kesin ve ikiye katlayip bekletin.
Diger tarafta kremayi vanilya ve krema serlestirici ile cirpin. Pasta dolgu kremasini pakette yazildigi gibi hazirlayin. Vanilyali kremayi yuvarlaklarin üzerine sürüp cirpilmis kremayida bunun üzerine krema sıkma torbasiyla sıkın. Cilekleri yariya bölüp kremanin üzerine resimde görüldügü gibi yerlestirip, pudra sekeri de serperek dolapta bir kac saat beklettikten sonra servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder