Cilekli tartöletlerin tarifini sofra dergisinden oldugu gibi yazmak istiyorum.Yalniz asagidaki yazimda da belirttigim gibi bisküviler ayni tarifteki gibi,ama üst dolgusunu kremanin tereyagina dönüsmesi maceram sebebiyle biraz sonra yazacagim kupta cilekli tiramisununkini kullandigimi tekrar belirtmek istiyorum.Ayrica ben tartöletleri evde hazir varken yarisini ahududu ile de yaptim.
Sofra dergisindeki orijinal tarifi yaziyorum.
MALZEMELER:
1 adet yumurta
150 gr margarin
300 gr un
yarim paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 corba kasigi tuz
1 corba kasigi seker
4 corba kasigi soguk su
Üzerine:
1 paket krem santi
1 cay bardagi süt
arzuya göre yarim kutu labne peyniri
YAPILISI:
Unu iki kez eledikten sonra ortasini havuz seklinde acin.Yumurtayi,margarini (ben margarinin oda sicakliginda yumusamasini bekledim),yarim paket kabartma tozunu,1 tutam tuzu, 1 corba kasigi tozsekeri ve 4 corba kasigi soguk suyu ilave edin.Hamuru yogurun,eger hamur sert olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.Hamuru strec folyoya sarip buzdolabinda 20 dakika kadar bekletin.Kücük tart kaliplarini yaglayin.Üzerlerine un serpin.Merdane ile yarim cm kalinliginda acin.Kaliplara düzgün bir sekilde döseyin.Kenarlarindan kesin,elinizle bastirarak yükseltin.Kaliplara dösediginiz hamuru birkac yerinden catalla delin.Her bir kalibin icine alüminyum folyo döseyin.Üzerine yaklasik 10 adet nohut koyun.Böylece hamurun kabarmasini önlemis olursunuz.Önceden isitilmis 200 dereceli firinda pembelesinceye kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra sogutun.Krema icin 1 cay bardagi soguk sütel 1 paket krem santiyi koyulasincaya kadar cirpin.Isterseniz yarim kutu labne peynirini ekleyin.Tekrar karistirin.Tart hamurlarinin icine bu kremayi koyun.Cilekleri bütün olarak veya dilimlere keserek kremanin üzerine dizin.Parlak gözükmesi icin üstlerine sulandirilmis cilek receli veya jöle döküp servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder