Merhabalar,
Bu kekin adına,ev de ne buldumsa ekledim keki demek isterdim.)
Pazar öğle vakti, acele ile keki yapıp fırına verip,evden çıkarken de üzerini gördüğünüz gibi süsleyip gitmiştim..
Hatta annecik,güzelim keki ne hale soktun,keşke üzerine guss hazırlamasaydın diye de söylenip durdu..)Bir taraftan telefon,hemen aşağı in bekliyoruz,bir taraftan gussu tutturamamak,akan gussu tekrar kaşıklamaya çalışmak..sonra tekrardan şekerleyip dökmeye kalkınca da, böyle çok şık bir görüntü elde etmiş oldum..Kimseler beceremez bu tür görüntüyü,bu yüzden beni kutlamanız gerekir arkadaşlar..))
Kısaca kekim yenildi,beğenildi..İki dilim de ofise getirip kahvemin yanına eşlik etti..)
Malzemeler
100 gr eritilmiş tereyağ
125 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
5-6 damla vanilya esansı
1 limon kabuğu rendesi
½ limon suyu
4 yumurta
½ su bardağı süt
minicik tuz
1 çay bardağı kuru üzüm
½ su bardağı çiğ fındık (elde yaprak yaprak kesilmiş)
1 çay bardağı hurma
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Kalıp yağlanıp bir tarafta bekletilir.
Yumurtalara tuz eklenip telle bir kabın içersinde çırpılır.
Yağ,şeker,vanilya,limon kabuğu,suyu ve vanilya aroması iyice çırpılır.
Süt ve yumurtalar eklenip 3-4 dk çırpılır.
Üzüm,fındık,hurma elenmiş kabartma tozlu una iyice karıştırılır.
Un üç seferde eklenip el çırpıcısı ile iyice karıştırılır.
Karışım kalıba dökülüp,masaya 1-2-3 defa vurulup 175 c de ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Guss
1 çay kaşığı benmaride eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı portakal suyu
Karıştırılıp ılınmış kekin üzerine dökülür.
Afiyet şeker olsun.!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder