Malzemeler:
Hamuru icin;
500 gr un
1 seker kasigi tuz
yarim paket yasmaya veya kurumaya
3 yemek kasigi zeytinyagi
3 1/4 dl ilik su
Üzerine;
100 ml zeytinyagi
3 yemek kasigi biberiye,kekik karisimi(ben sadece kekik koydum)
yarim cay kasigi tuz
Ayrica 10-12 adet kiraz domatesi
Yapilisi:
Un,tuz ve mayayi hamur yogurma kabinin icinde karistirin.Yag ve ilik suyu katarak kulak yumusakliginda bir hamur yogurun.(yaklasik 8-10 dakika) Oda sicakliginda 1 saat hamur iki kati kabarincaya kadar, üzerini strec folyoyla örtüp bekletin.Zeytinyagini,kücük bir tavada isitin,kekik ve biberiyeyi katip tuzunu da ekledikten sonra 10 dakika kadar kenarda bekletin.
Hamur kabardiktan sonra masaya un serpip iki santim kalinliginda oval bir hamur acin.Firin kagidi serilmis bir tepsiye serin.Parmaklarinizla her tarafina bastirin.Kekikli yagin yarisini üzerine sürün.Önceden isitilmis 220 dereceli firinda 20 dakika kadar pisirip firindan cikarin.Yariya kesilmis domatesleri ic taraflari üste gelecek sekilde pidenin üzerine yerlestirip tekrar firinda 5 dakika kadar pisirip cikarin.Hemen üzerine kalan kekikli yagi sürüp,sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder