Geçtiğimiz ay Gönül'cüğüme çaya davetliydik kızlarla,davete icabet ederken ben de yeni aldığım kalıbımla pasta yapıp götürmüştüm kendisine..Hepimiz çok sevmiştik brownie tadındaki pastayı.Şimdi sizlere lafı uzatmadan tarifini vereyim hemen..
Not:Gönül'cüğüm bu pastaya HORMONLU NEGRO adını takmıştı..))))
Malzemeler
3 yumurta
125 gr tereyağ
125 gr çikolata
40 gr kakao
2-3 damla rum (dr.oetker)
1 paket vanilya
minicik tuz
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay bardağı badem unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Yağ ve çikolatalar benmari usulü eritilip kakaosu eklenir.
Şeker,yumurtalar,tuz,vanilya köpük olana dek çırpılıp.
Çikolatalı karışım,badem,rum eklenip çırpılıp ardından un ve kabartma tozu eklenir.
Yağlanmış 2 kalıba karışım eşit şekilde bölüştürülüp ısınmış fırında 25 dk kadar pişirilip soğutulur.
Kreması
1 paket labne
1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ
2 yemek kaşığı fildişi çikolata rendesi(ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket pişmeyen puding (çırpılmış)
(ben likörlü h.cevizli puding ve farklı bir puding daha kullanmıştım)
Hepsi önceden çırpılıp dolapta bekletilir.
Pişen pastalardan birinin iç kısmına krema konulup, kenarlarına çikolata veya farkli süsler serpilip, diğer kapak üzerine kapatılır.
Dinlenmesi için 1-2 saat bekletilip servis edilir.
Ben pastayı akşamdan hazırladığım için renkli çikolataların boyaları akmış ne yazıkki..)
Not:Kalıbım yine Nordic Ware'dir arkadaşlar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder