El Açması Ispanaklı Peynirli Börek

Herkese ılık ama yağmurlu bir İstanbul akşamından merhaba,
Benim için güne nokta koymak blogumla oluyor mümkünse yatmadan önce şöyle bir komşu ziyareti yapmayı seviyorum.Bir bir evlerinize geliyorum usulca bakıyorum iyimisiniz neler yapıyorsunuz diye.Sonra şükürler olsun ki huzur içinde yatağın yolunu tutuyorum.Keyifli hem de çok keyifli.
Dedim ya mutfak artık olmazsa olmazım diye eskiden hazır yufkadan nasıl börek yapacağım diye annemle bir saat telefonla konuşurken artık büyüdüğüm için böreğimin hamurunu ben açıyorum zaten biraz daha büyüyünce aşçı olacağım.:)
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr kadar eritilmiş margarin

İçi için

  • 1 demet (yaklaşık 1/2 kg) ıspanak
  • 300-350 gr kadar böreklik peynir

Yapılışı

Hamurun malzemelerini geniş bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Unun ölçüsünü yazmadım ama yaklaşık 5 su bardağı kadar.Yavaş yavaş eklerseniz kıvamını tutturabilirsiniz.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşacık hamurunuzu dinlendirirken ayıklayıp yıkadığınız ıspanaklarınızın yapraklarını peyniriniz ile iyice harmanlayın.Hamurunuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tezgahınıza serptiğiniz un ile mısır nişastasının üzerine koyup oklava ile bir servis tabağından biraz daha büyük açın.Üzerine eritilmiş margarinden bir yemek kaşığı gezdirip yeter miktarda hazırladığınız içten koyup rulo yapın.Yapışmaması için sıvıyağ ile yağladığınız tepsinize yaptığınız börek rulolarını yerleştirin.Bu şekilde hamurunuzu börek rulolarına dönüştürün.Normal büyük fırın tepsisinin boyundaki böreklerinizin üzerine eritilmiş margarinin kalanını ve yumurta sarısını sürüp yaklaşık 160 derecede böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirin.Kıyır kıyır börekleriniz hazır.Bir bıçak yardımı ile böreklerinizi eşit parçalara bölüp servis edin.

Yaptık yedik bitti.Kısmetse bir daha ki sefer kıymalısı yapılacak.Ha bu arada ıspanakların yaprakları börek oldu peki saplarına ne oldu diyorsanız o da bir daha ki postta.

Herkese hayırlı ve bereketli Cumalar olsun sevgi ve muhabbetle kalın..............

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler