Erik Soslu Muhallebi

Herkese selam merak eden etmeyen,hatır soran sormayan,yorum yazan yazmayan herkese selam olsun.Hergün bloga birşey yazma hevesi ile eve gelip,bilgisayara ulaşamadan yatağın yolunu zor buldum.Ama aklım hep blogumdaydı.Maaşallah evde bir hareket,insan yönünden bir bereket gidiyor.Allah eksikliğini göstermesin gerçi ama çokça yoruldum doğrusu.Ankaralım geldi o gelince sağolsun arkadaşları geldi karne vakti geldi bebenin telaşı derken araya annem tarafından da küçük bir rahatsızlığı sıkıştırdık ve karşınızdayım.
Bu tarif Oktay Usta'dan süper bir lezzet içi yumuşacık tatlı bir muhallebi üzeri hafif mayhoş erik sosu.Eriklerde benim cicim tarafından Mersinden geldi.
Cici bak erikleri nasıl değerlendirdim.
Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu

Sosu için

  • Biraz kırmızı erik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • biraz tarçın

Yapılışı

Muhallebi malzemelerini derin bir tencerede iyice karıştırarak pişirin.Karıştırmaya hiç ara vermeyin ki topaklanmasın.Ben muhallebiyi cuplara koydum ama isterseniz bir borcama da koyabilirsiniz.

Erik sosu için de erikleri çekirdeklerini çıkarıp doğradım ve şeker ile birazcık pişirdim içine çok az tarçın koydum.Soğuyan muhallebinin üzerine sosu döktüm biraz soğuyunca dolaba koydum.

Dedim ya yumuşacık tatlı bir muhallebi ve hafif mayhoş erik tadı ile tam bir yaz tatlısı oldu çok hafif mide yormayan cinsten.Bunu dondurma veya farklı soslarla da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler