Bu tarif Oktay Usta'dan süper bir lezzet içi yumuşacık tatlı bir muhallebi üzeri hafif mayhoş erik sosu.Eriklerde benim cicim tarafından Mersinden geldi.
Cici bak erikleri nasıl değerlendirdim.
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
Sosu için
- Biraz kırmızı erik
- 1 su bardağı tozşeker
- biraz tarçın
Yapılışı
Muhallebi malzemelerini derin bir tencerede iyice karıştırarak pişirin.Karıştırmaya hiç ara vermeyin ki topaklanmasın.Ben muhallebiyi cuplara koydum ama isterseniz bir borcama da koyabilirsiniz.
Erik sosu için de erikleri çekirdeklerini çıkarıp doğradım ve şeker ile birazcık pişirdim içine çok az tarçın koydum.Soğuyan muhallebinin üzerine sosu döktüm biraz soğuyunca dolaba koydum.
Dedim ya yumuşacık tatlı bir muhallebi ve hafif mayhoş erik tadı ile tam bir yaz tatlısı oldu çok hafif mide yormayan cinsten.Bunu dondurma veya farklı soslarla da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder