Merhabalar sevgili dostlar:)
Tüm okuyucularıma güzel bir gün diliyorum sizlerle dün akşam hazırladığım ve eşimi çok çok memnun eden döner tarifini paylaşacağım.. Ben tabanına köyden gelen bazlama ekmekten kullandım ama isterseniz evde kendiniz yapabilir veya hazır satılanlardan alabilirsiniz:) Deneyip beğenmeniz dileği ile..
Sevgiler..
Malzemeler:
1ad. tavuk göğsü
1 soğan
Tuz ve karabiber
Kişi sayısı kadar bazlama ekmek
Salçalı sos için:
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
3 su bardağı sıcak su
Üzerine soğan dilimleri ve domates
Tereyağ
Yapılışı:
Tavuk eti verev verev doğranır, teflon tencereye alınıp az sıvıyağ eklenerek hızlı ateşte suyu hızla çektirilir, piyazlık doğranmış soğan ve tuz biber eklenerek orta ateşte sotelenir, hatta biraz kızartılır.
Tavuk etleri pişerken salçalı sos için tereyağ eritilip üzerine salça ilave edilir. Kaynar su azar azar eklenerek çok akıcı olmayan boza kıvamı sağlanır. Biraz pişirilir.
Bazlama ekmekler küp küp doğranıp servis tabaklarına paylaştırılır.
Üzerine salçalı sostan gezdirilir.
Salçalı sosun üzerine tavuk etleri yerleştirilir, az yağda sotelenmiş soğan ve domateslerle süslenip tereyağı gezdirilerek sıcacık servis edilir..
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder