TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN MEVLİT KANDİLİ KUTLU OLSUN..ALLAH DUALARIMIZI KABUL ETSİN..AMİNNNN!
Yine sizlerle nefis aromalı vişneli kekimi paylaşıyorum arkadaşlar..Tarifini detayları ile aşağıda yazdım..Şimdiden kolaylıklar diliyorum..Sevgiyle her daim!
Malzemeler
4 yumurta
150 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı h.cevizi
1 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı vişne
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı öğütülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı
yağ,şeker,vanilya,tuz,limon suyu çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
1 su bardağı un eklenip çırpılır.
Karışımdan 3-4 yemek kaşığı bir kaseye alınıp antep fısıtığı ile karıştırılıp sırası gelene kadar bekletilir..
Süt,mısır unu,hindistan cevizi eklenip çırpılır.
Damla çikolatalar eklenip çırpılır.
Un ve kabartma tozu karıştırılıp yarısı dökülüp çırpılır.
Vişneler ve kalan yarım un eklenip mikserin düşük devirinde çırpılır.
Kalıp iyice yağlanır ve karışım içersine boşaltılır.
Üzerine Antep fıstıklı karışım dökülüp,çatalla aynı yönde alttan üste doğru karıştılır.
Kalıp masaya 1-2-3 defa vurulur.
Önceden ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
Ilındıktan sonra önce telin üzerine çıkartılıp bekletilip,servis tabağına alınır.
Üzeri ise,dilediğiniz şekilde süslenir.Ben minicik çikolata eritip dökmüştüm.Tercih
sizlere kalmış..
Afiyetler olsun şimdilik!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder