Tartın tarifini sevgili Evren'ciğimin sayfasından almıştım yıllar önce..Kendisine buradan tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum
bu harika tarifle beni buluşturduğu için..Zira,çok aramama rağmen tarifini
bulmakta hep zorlanıyordum..)Tarifi aldığımdan beri belki 20 kez yapmışımdır bu tartı..İlk yaptığımda direk Evren'ciğimin tarifine link vermiştim..Tarifi ezberlediğim için kendi sayfamda da artık yer vermek istedim..Hepinize şiddetle
tavsiye ederim..Özellikle krem karamel severler..)
Dün akşamda Flan Tartı annecik için tekrar hazırladım ve yamuk yumuk süslemesini yaptım..Gecenin 2'sinde 2-3 çeşit pasta-kek pişerse bu kadar oluyor..
Şimdi resmen uyku modundayım ve tek gözüm kapalı yazıyorum üstelik..))
Arkadaşlar Flantaart Belçika'nın klasik tatlılarından biridir..Bu tarta Paris ve Almanya'da da rastlamınız mümkündür..Tadı bildiğimiz krem karamel tadındadır..Eğer yolunuz o taraflara düşerse mutlaka tadına bakınız..Yanında bol kremalı filtre kahvesiyle..))
Tartın üzerindeki süslemeler Lindt'indir..Merak edenlere bilgi amaçlı..)
Malzemeler
Tabanı için
100 gr yumuşak tereyağ
1 yumurta
minicik tuz
100 gr pudra şekeri
alabildiği kadar un
Üzeri için
600 ml süt
130 gr pudra şekeri
6 yumurta
Hazırlanışı
Tabanı için verilen malzemeler yoğrulup, ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
Hamur bekledikten sonra büyük parçası oklava ile açılıp kalıbın tabanına yayılır.
Kalan hamurla rulolar yapılıp kalıbın kenarlarına yapıştırıp,işaret ve orta
parmaklarla keanarları yukarı doğru bastırılıp kenarlık oluşturulur.
(ben hamuru yapıp kalıba döşeyip direk dondurucaya atıyorum.Yaklaşık
15 dk kadar orada kalıyor..O sırada üzerini hazırlamış oluyorum..Bilgilerinize!)
Süt ve şeker bir tencerede kaynatılıp bırakılır.
6 Yumurta mikserin yüksek devrinde çırpılırken, sıcak süt kepçe yardımı ile
yumurtalara eklenir..Bu arada çırpma işlemi hiç bırakılmadan devam edilir
ki,yumurtalar pişmesin..
Karışım dondurucudan çıkan kalıba dökülüp,önceden ısınmış fırında
(175 c de)yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
Not:Süt ve çırpılmış yumurtalar adeta su kıvamında olacaktır,bu sizi endişelendirmesin.
Afiyetler olsun.!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder