Fındıklı Burma


Bütün heyecanıyla bekliyoruz bayramı:)
Temizliğimi bile yaptım hazırım :))
Tatlı da yapmalı:) Bayramın hakkını vermeli:)
Bir keresinde ağzımdan şeker bayramı tabiri çıkmıştı da fırçayı yemiştim.. Kimden mi? O kendini bilir:))
Ama öyle değil mi.. Mübarek Ramazan günlerini uğurlarken tatlısı bol şekerli bir bayram kucaklıyor bizleri..
Ama en güzeli doğru olanı.. "Ramazan Bayramı"..
Geçmiş Kadir Gecemiz mübarek olsun.. Rabbim dua ve ibadetlerimizi kabul etsin inşallah..
Bayramımızı tatlandırsın diye bir tatlı önerim var:) Geçen bayram Cevizlisini yaptığım burmaların bu yıl fındıklısını yapıyorum:)
Babacığımın son gelişinde getirdiği tazecik Giresun fındıkları ile hazırladım:) Afiyetle yedik, yedirdik :)

Malzemeler:
Büyük Boy Fırın Tepsisi İçin
28 kat baklava yufkası
500 gr. fındık içi
350 gr. tereyağı
Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
İlk önce şerbet malzemeleri kaynatılarak hazırlanıp soğuması için bir kenara alınır.
Bir kat yufka temiz bir zemine serilip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir ve çekilmiş fındık içi serpilir..
Oklava ile bir ucundan kıvırıp dikkatlice oklavaya sarılır.
Oklavaya sarılan yufkalar kenarlarından yavaşça büzdürülerek burma hatları sağlanır ve dikkatlice oklavadan çıkartılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Tepsi dolana kadar aynı işlem tekrarlanıp en son tüm tatlıların üzerine erimiş tereyağı gezdirlir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir..
Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbet ile buluşturulup bir iki saat dinlendirildikten sonra servis yapılır..

Afiyet bal şeker olsunn:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler