Gül Tatlısı

Tatlıyı geçtiğimiz aylarda bir dostumuzun evinde tadıp,hemen tarifini not
edip,Ramazanın ilk günü de deneyip, misafirlerimize ikram etmiştim..

Biz çok ballı sevmediğimizden,adeta kurabiye havasında oldu..Çok şerbetli
seviyorsanız,3-4 saat şerbet içinde saklamanızı tavsiye ederim..Benim yaptıklarımda çok beğenilip,çok hafif bulundu..
Gül Tatlısı
Malzemeler
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı yoğurt
125 gr oda sıcaklığında tereyağ (siz margarin kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
minicik tuz
minicik tarçın
4 su bardağı un (az gelirse ilave)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Gül Tatlısı
Şerbeti
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığından az limon suyu

Gül Tatlısı
Hazırlanışı
Margarin,yoğurt,sıvıyağ,tereyağ iyice karıştırılır.

İrmik,tuz eklenip tekrar karıştırılır.

Kaşıkla un,kabartma tozunu ilave edip, diğer taraftan karıştırmaya devam edin.

Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 10 dk kadar dinlendirin.

Cevizleri irice elinizle kırıp tarçına bulayın.
Gül Tatlısı
Hamurdan bezeler yapıp tepsiye dizin.

Merdane ile bezeler olduğunca ince açamaya çalışın.
(incelik çok önemli)

Ağzı geniş olan su bardağı ile hamurdan daireler kesin.

Tam ortasına bir tutam ceviz koyun.

Karşılıklı dört çentik atın.

Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatıp,
elinizle şekil verin.

Diğer dairelere de aynı işlemi uygulayıp bitişik şekilde tepsiye dizin.

175 c de yaklaşık 30 dk pişirin.

Şerbetini kaynatıp bekletin.

Fırından çıkarıp hemen şerbetini dökün.

Üzerine bir tepsi kapatıp 10 dk kadar bekletin.

Not:Şerbet ve tatlılar sıcak olacaklar.
Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olacağından emin olabilirsiniz.

Dilerseniz tepelerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler