Gül Tatlısı

Merhaba,
Sanırım artık kış geldi.Dışarısı buz gibi.Ya da içerisi çok sıcak.Market alışverişi için dışarı çıktım,dondum resmen.Allahım lütfen hasta olmayayım.İzinliyim ve gezmelere gideceğim.
Bayramda tatlı yapmak adettir.Gerçi bizlere hep bayram olduğundan,her zaman tatlı yapıyoruz ama bayram için daha bir özenerek yaptım ve bayram sabahı hazır almak yerine,ev yapımı ,el yapımı daha kıymetli olur diye anneme ve teyzeme götürdüm.Çok beğendi herkes.Hem hafif,hem de lezzetli olmuştu.Gerçi ben biraz daha şerbetli olmasını tercih ederdim ama herkes şerbetinin yeterli olduğu konusunda hem fikirdi.
Malzemeler


  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1/2 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı irmik (Ben Selvanın vanilyalı irmiğini kullandım)

  • 1 yumurta

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 yemek kaşığı sirke (tatlının ağızda dağılmasını sağlıyor.Korkmayın hiç anlaşılmıyor kokusu)

  • 1 çimdik tuz

  • 4 su bardağı un

  • vanilya (benim irmiğim zaten vanilyalı olduğu için kullanmadım)

Şerbeti için



  • 3 su bardağı su

  • 3 su bardağı şeker

  • bir kaç damla limon suyu

Önce şerbeti kaynatıp bir kenara kaldırın.Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.Hamuru için bütün malzemeleri,derin bir kaba koyup ele yapışmayacak,homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.Daha sonra hamurunuzdan iki parça yaratın.Birini 3-4 milim kalınlığında düz bir düzeyde merdane ile açın.Aslında o kadar güzel bir hamur ki elle bile çok rahat inceltebiliyorsunuz.Ben hamurumu,annemden bize gelen ama bir türlü geri gidemeyen,gitmeye de pek niyeti olmayan tahta hamur açma sehpasında açtım.:)


Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzı yardımı ile yuvarlaklar oluşturun ve yukarıda görüldüğü üzere üstüste koyun.
Başlayın yuvarlakları kıvırmaya,Gördüğünüz gibi güzel bir rulo şeklini alıyor.
Bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin. Bir rulodan iki adet tatlı elde ediliyor böylece.Hamurunuz bitene kadar,işlemi tekrarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye tatlılarınızı dizin ve 170 derece altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkar çıkmaz bir kepçe yardımı ile şerbetini verin.Tepsinin üzerini örtüp,şerbeti tatlının her tarafının,eşit olarak çekmesini sağlayın.


Afiyet olsun.Ağzınız her daim tatlı,eliniz bereketli olsun..........

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler