Versunkener Apfelkuchen

Bu mutlu günde, güzel insanlara, özel insanlara, hani vazgeçemediklerimize, sevgilerimizi, saygılarımızı, dualarımızı gönderiyoruz.Kurban Bayramınız Kutlu Olsun..Üzüntüsüz,buruksuz nice nice güzel bayramlara..

K.Karı Gerdanı

Elmalı Pasta

Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1/2 çay bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay bardağı fındık kırığı
1 su bardağı un(az gelirse ilave ediniz lütfen)
1 çay kaşığı kabartma tozu


Üzeri için
5 adet elma
1 yemek kaşığı limon suyu (elmaların üzerine gezdirmek için)
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı badem veya fındık.

Not:File badem veya file fındık da kullanabilirsiniz.
Elmalı Pasta

Hazırlanışı

Tüm malzeme sırasına göre eklenip çırpılır.

Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilip kenarları iyice yağlanır.

Hamur kalıba dökülüp eşit şekilde yayılır.(masanın üzerine 1-2-3 defa vurulur.)

Elmaların kabukları soyulup 4 parçaya ayrılıp üzerleri çizilir.

Elmalar eşit şekilde hamurun üzerine dizilip arkasından limon suyu gezdirilir.

Bir tavada bal,tereyağ,süt karıştırılıp badem veya fındıklar içersine atılıp karıştırılır.

Bu karışım elmaların üzerine eşit şekilde gezdirilip ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.

Elmalı Pasta

Piştikten sonra ılıtılıp servis tabağına alınır.

Afiyetler olsun!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler