MALZEMELER:
Keki icin;
4 adet yumurta
100 gr tozseker
1 paket vanilya
200 gr un (bu miktar bana biraz fazla geldi,siz bira daha az koyabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Disi icin;
bir paket cikolatali sos
100 gr hindistan cevizi
2 paket taze krema
2 paket krema sertlestirici
1 yemek kasigi tozseker
250 gr cilek
Taze krema yoksa bir paket krem santi ve 1 cay bardagi soguk süt(ben krem santi ile yaptim)
YAPILISI:
Oda sicakliginda bekletilmis yumurta ve sekeri cirpin.Vanilya ve tuzu da katip,yumurtalar köpürünceye kadar cirpmaya devam edin.Un ili kabartma tozunu karistirin ve yumurtalarin üzerine eleyerek ekleyin.
Bir dikdörtgen,fazla büyük olmayan bir firin tepsisine kagit döseyin ve kek hamurunu dökün.Üzerini düzeltip,180 dereceli önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirin.Daha sonra kek pistikten sonra tepsiden cikartip,firin telinin üzerinde sogutun.
Kek soguduktan sonra,8-10 tane dikdörtgen dilimlere kesin.Cikolata sosunu hazirlayin.Dilimlerin üst ve yan taraflarini cikolata sosuna batirip,hindistan cevizine bulayin.Kremayi toz seker ve krema sertlestiricisi ile iyice sert olana kadar cirpin.Sikma kalibina doldurup,dilimlerin üzerini süsleyin.Kremanin üzerini de cilek dilimleri,cikolata sosu ve hindistan cevizi ile süsleyin.
AFIYET OLSUN!
Keki icin;
4 adet yumurta
100 gr tozseker
1 paket vanilya
200 gr un (bu miktar bana biraz fazla geldi,siz bira daha az koyabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Disi icin;
bir paket cikolatali sos
100 gr hindistan cevizi
2 paket taze krema
2 paket krema sertlestirici
1 yemek kasigi tozseker
250 gr cilek
Taze krema yoksa bir paket krem santi ve 1 cay bardagi soguk süt(ben krem santi ile yaptim)
YAPILISI:
Oda sicakliginda bekletilmis yumurta ve sekeri cirpin.Vanilya ve tuzu da katip,yumurtalar köpürünceye kadar cirpmaya devam edin.Un ili kabartma tozunu karistirin ve yumurtalarin üzerine eleyerek ekleyin.
Bir dikdörtgen,fazla büyük olmayan bir firin tepsisine kagit döseyin ve kek hamurunu dökün.Üzerini düzeltip,180 dereceli önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirin.Daha sonra kek pistikten sonra tepsiden cikartip,firin telinin üzerinde sogutun.
Kek soguduktan sonra,8-10 tane dikdörtgen dilimlere kesin.Cikolata sosunu hazirlayin.Dilimlerin üst ve yan taraflarini cikolata sosuna batirip,hindistan cevizine bulayin.Kremayi toz seker ve krema sertlestiricisi ile iyice sert olana kadar cirpin.Sikma kalibina doldurup,dilimlerin üzerini süsleyin.Kremanin üzerini de cilek dilimleri,cikolata sosu ve hindistan cevizi ile süsleyin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder