İçli Simit- Kaşar peynirli Sosisli Simit
Günaydın...
Mutlu sabahlar ve günler diliyorum tüm takipçilerime :)
Ramazan öyle bir güzel geçiyor ki ne yorgunluk hissediyorum ne de halsizlik.. Gün çok hızlı ilerlese de herşeye vakit bulabilmek çok güzel :) Ramazanın bereketi bu olsa gerek..
Çok şükür her güne bir tarif sözümü de yerine getiriyorum benden mutlusu yok:)
Bugün sizlerle sahura çok çok yakışacak bir tarif paylaşmak istiyorum.. İçli Simitler hepimizin sevdiği lezzetler arasında hele birde kendimiz yapınca doyum olmuyor..
Ben akşam teravihden sonra yoğurdum yarım saat sonra şekillendirdim tepsiye dizdim, gece 01:30 da kalkıp fırını çalıştırdım.. Sahura 02:00 de kalkıyorum normalde tekrar kalktığımda simitlerim kocaman olmuşlar mis gibi pişiyorlardı. Eşim ve o gece bizde kalan kardeşim nasıl mutlu oldular bu kokuyla uyanmaktan siz tahmin edin artık :)
Tarifimi seramitok un sitesinde de paylaştım bakmak isterseniz tıklayın..
Şimdi sıra tarifte..
Malzemeler:
Yarım paket yaşmaya
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Ilık su
Arası için:
Sosis ve kaşar peyniri
Mantolamak için:
2 çorba kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Susam
Yapılışı:
Un elenerek derin bir kaba alınıp tuz ve şekerle harmanlanır.
Ortası havuz şeklinde açılıp maya, sıvıyağ ve süt eklenir ve azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek 1 saat dinlendirilir.
Sosisler ve kaşar peynirleri dilimlenip bir kenarda bekletilir.
Pekmez suya karıştırılıp hazırlanır.
1 saatin sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçlar koparılıp el yordamı ile açılabildiği kadar açılır iç malzemeden eklenip katlanır, kenarları da sıkıştırılıp önce pekmezli suya sonra susama batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
20 dk. tepside mayalandırılan simitler önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun..
Etiketler:
HAMUR İŞLERİ,
Sahur Tarifleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder