Geçen hafta ıspanaklı börek yapıp dondurucuya kaldırmak istemiştik annecikle..Aniden gelen misafirlerimiz için iyi oluyor..En azından annecik panik olmuyor..))Aşağıda sizlere nasıl yapıldığını anlatacağım..Lütfen alt tarafa alıyım sizleri..!
Not:Fotoğrafları gece çektiğim için karanlık çıkıyor arkadaşlar..Çalıştığım için gündüz çekme şansım pek olmuyor..)Adsız yazan arkadaşlara bilgi amaçlı..
Malzemeler
4 adet hazır yufka veya elde açılmış nişastalı yufka
Aralarına serpmek için erimiş tereyağ
İç malzemesi
2 bağ ıspanağın yaprakları
1 adet kuru soğan
1 kase beyaz peynir
tuz,karabiber,pulbiber(isteğinize kalmış)
Hazırlanışı
Ispanakların yaprakları ovulup suyu iyice sıkılır.
İçersine bir soğan minik minik doğranıp,peyniri,tuzu,biberleri eklenir.
Yufkalardan biri masaya yayılıp her tarafı yağlanır.
Tam ortasına değilde biraz yukarı kısmına ıspanaklı harç
konulup, sıkı sıkı sarılıp rulo yapılır.
Rulo birer parmak uzunluğunda kesilip,her biri tepsiye dizilir.(bkz:fotoğraf)
Kenarlarından ıspanaklar çıkarsa,lütfen bıçak ucu ile içeri doğru bastırınız.
Üzerine erimiş tereyağ gezdirilip fırında pişirilir.
Afiyetler olsun arkadaşlar..
Tarifine buradan bakabilirsiniz arkadaşlar..Bu sefer dilimli değilde kol böreği şeklinde yapmıştık..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder