Merhabalar sevgili arkadaşlar,
Bugün Norveç'ten gelen yengeç bacaklarını sizlerle paylaşacağım.
"Yengeç ve bacakları" özel olarak Norveçten getirtilip büyük otellere dağıtılmaktadır.Türkiye'de bir kaç firma ithalatını yapmaktadır.
Bu sabah kuzenimde (A.Hisarı)sabah kahvaltısına davetliydik..
Erkenden kuzene gidip,kahvaltımızı da erken yapmıştık..
Öğleden sonra da, malum mangal keyfimiz olacaktı..
Fakat beklenmedik yengeçler birden ortaya çıkınca,öğle
yemeği sadece yengeçlere yönelik olmuştu..
Bayanlar mutfağa girip hemen yengeçleri yıkayıp,kırıp
tencerelere doldurduk..O sırada ben bir bacak kapıp,
fotoğrafını çekmiştim.)
Şimdi yengeçleri nasıl hazırladığımızı aşağıda sizlerle paylaşmaya geçiyorum..
Not:Hazır Norveç demişken,sizlere harika bir blogtan bahsetmek
istiyorum..Uzak denizlerde ki, deniz altı güzelliklerini-maceralarını
merak ediyorsanız lütfen burayı tıklayınız!
Yengeç bacaklarını yıkayıp tencerelere doldurup suyunu ilave ettik.
İçersine 1 adet soğan,defne yaprağı,sirke ekleyip pişirdik..
Pişme süresi yklaşık 30 dk da oldu.
Haşlandıktan sonra içlerini çıkarıp servis tabağına aldık..
Üzerine erimiş tereyağ,sarımsak ve biraz lime limon gezdirdik.
Ayrı bir yere limon suyu,şarap sirkesi,sarımsağı ekledik..
Yanında Thai acı sosları ve kırmızı şarap eşliğinde afiyetle yedik..
Bacakların derdine düşünce, masanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder