Ispanaklı kiş'imi, geçtiğimiz hafta kızlar için hazırlamıştım,pek beğenildi.Kiş'in içersini doğaçlama olarak hazırladım..Farklı peynirler ekleyince de çok lezzetli oldu..Ben ıspanağa her türlü peyniri yakıştırdığımdan, dondurucudan peyniri eksik etmiyorum..Bu peynirlerin yanı sıra İtal'ya dan gelmiş olan farklı peynirler de kullanmıştım.
Kiş'in yanına da daha önce hazırlayıp dondurucuya attığım mayalı çöreklerim çok yakıştı..Ben bile ucundan minicik aldığım da tadına doyamamıştım..)Şiddetle her ikisinden de tavsiye ederim..Yapması benden denemesi sizlerden..))
Sizlere sağlıklı,mutlu,huzurlu güzel bir yıl diliyorum..Herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar..
Malzemeler
Milföy
3 bağ ıspanak
2 büyük boy soğan
zeytinyağ (kavurmak için)
karabiber,pul biber
3 yumurta
1 paket krema
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı su
beyaz peynir
taze kaşar
tulum peyniri
izmir tulumu
tepesi için:taze kaşar ve taze kekik
Hazırlanışı
Ispanaklar yıkanıp doğranıp soğanlarla kavrulurken biberleri eklenir.Sonra da iyice soğutulur.
Un ve su iyice karıştırılıp yumurtalar kırılıp çırpılır.
Arkasından kreması ve peynirleri eklenip karıştırılıp ıspanak içersine dökülür.
Kelepçeli (24'lük)kalıbın tabanına yağlı kağıt serilip kenarları ve tabanı yağlanır.
(yağlı kağıt hafifçe yağlanacak)
4 adet milföy birleştirilip merdane ile açılıp kalıbın tabanına yerleştirilir.
Diğer milföy kareleri, üçgen olarak kesilip 2'ye ayrılıp kalıbın kenarlarına içiçe geçmiş şekilde yerleştirilir.(uçları yukarı gelecek şekilde,kiş'e bakınız lütfen.unutmadan kenara yerleştireceğiniz milföyler yumuşamamış olsunlar ki uçları kıvrılmasın.)
Ispanaklı karışım kalıbın içersine dökülüp 15 dk ısınmış fırında pişirildikten sonra üzerine tekrar taze kaşar rendesi serpiştirilip bir 10 dk daha pişirilip fırından alınır.
Ilık iken de servis edilir.
Hepinize afiyetler olsun..!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder