Teyzemin Portakallı Pandispanyası

Yeniden sizlere merhaba demek çok güzel.Çok yoğun ve tempolu bir 2 hafta yaşadım iş yerinde.Blogum biraz ihmal oldu.Mutfak maceram devam etti ama post yazacak enerjim kalmıyordu akşamları.Bu arada Ankaralım geldi gitti.Onun koşturması da vardı.
İşte geldim şimdi buradayım.Mevsimi geçmeden bol portakallı çok güzel bir tatlı tarifi vererek haftaya başlayalım istedim.Eğer portakal aromasını seviyorsanız bu tatlıyı çok seveceksiniz.
Teyzemin ellerinden çıkma nefis bir tatlı en son gittiğimde kapıdan içeri girdiğim anda portakal kokusu tüm evi kaplamıştı.Fırından çıkmasını sabırla bekleyip,afiyetle yedim.
Malzemeler


  • 3 yumurta

  • 7 yemek kaşığı şeker

  • 1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu

  • bir paket kabartma tozu

  • 8 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı süt

Üzeri için



  • 4 portakal suyu

  • 2 yada 3 adet portakalın kabuğunun rendesi

  • 8 yemek kaşığı şeker

Kek için tüm malzemeler iyice karıştırılıp fırına girebilen bir kaba konulup 160 derecede pişirilir.Bu arada üzeri için portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve şeker şurup kıvamında kaynatılır.Şurubu önceden hazırlamanızda fayda var.Çünkü kek fırından çıktığında sıcakken üzerine kaşık kaşık yedirilen şurubun ılık olması gerekli.Hepsi bu kadar.Dediğim gibi yoğun portakal tadını ve kokusunu sevenler için denemeye değer.Afiyet olsun


Tüm iyilikler ve güzellikler hepimizi bulsun hayırlı ve bereketli haftalar...............

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler