İşte geldim şimdi buradayım.Mevsimi geçmeden bol portakallı çok güzel bir tatlı tarifi vererek haftaya başlayalım istedim.Eğer portakal aromasını seviyorsanız bu tatlıyı çok seveceksiniz.
Teyzemin ellerinden çıkma nefis bir tatlı en son gittiğimde kapıdan içeri girdiğim anda portakal kokusu tüm evi kaplamıştı.Fırından çıkmasını sabırla bekleyip,afiyetle yedim.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu
- bir paket kabartma tozu
- 8 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı süt
Üzeri için
- 4 portakal suyu
- 2 yada 3 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 8 yemek kaşığı şeker
Kek için tüm malzemeler iyice karıştırılıp fırına girebilen bir kaba konulup 160 derecede pişirilir.Bu arada üzeri için portakal suyu,portakal kabuğu rendesi ve şeker şurup kıvamında kaynatılır.Şurubu önceden hazırlamanızda fayda var.Çünkü kek fırından çıktığında sıcakken üzerine kaşık kaşık yedirilen şurubun ılık olması gerekli.Hepsi bu kadar.Dediğim gibi yoğun portakal tadını ve kokusunu sevenler için denemeye değer.Afiyet olsun
Tüm iyilikler ve güzellikler hepimizi bulsun hayırlı ve bereketli haftalar...............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder