Kekik Soslu Alabalık, Fırında Patates ile


Merhabalar..
Haftanın sonuna doğru yaklaşırken, diş sancılarıyla dolu günler geçiriyoruz.. Düzensiz uykular, yenmeyen yemekler ve beni en çok üzen diş ağrıları minicik bedenini yormakta bebeğimin..
Önce üst çenesindeki dişleri çıkardı, şimdi sıra alt çenede ama alt çene daha çok hırpaladı sanırım onu.. Bir an evvel çıksınlar da kurtulsun inşallah..(âmiin..)
Bugün sizlerle birkaç hafta önce pişirdiğim alabalığım ve fırın patatesimi paylaşacağım.. Havalar ısınsa da balıktan geçemeyenler için..

Malzemeler:
4 adet alabalık
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
Tane karabiber
1 soğan
1 adomates
Tuz, kırmızı toz biber
Fırın patates için;
2 adet iri patates
Ketçap, mayonez
Tuz, karabiber, kekik, reyhan, kimyon, kırmızı pul biber

Yapılışı:
Alabalıklar yıkanıp bir kenarda süzdürülür.
Kekikli sos için; zeytinyağı bir kaba alınıp içine, kekik, rendelenmiş sarmısak, tuz ve tane karabiberler eklenip harmanlanır. Bir fırça yardımı ile balıkların üzerine sürülür. Balıkların üstü streç ile kaplanıp buzdolabında bir saat dinlendirilir. Aslında dinlenme süresi uzadıkça daha güzel oluyor..Tercihen sabahtan soslayabilirsiniz..
Fırın patates için; patatesler soyulup dilimlenir. Sıvıyağ, ketçap, mayonez, kekik, reyhan, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kimyon ile sos hazırlanıp tüm patatesler bu sos ile kaplanır. Fırın poşetine yerleştirilip tepsiye alınır.
Dinlenen balıklar fırın poşetine alınıp üzerine birer adet soğan ve domates ay ay doğranıp serilir poşetin ağzı kapatılıp patatesin yanına yerleştirilir.
Hem patates hem balık aynı tepsi içinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Salata eşliğinde sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun ..


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler