Köftesiri de internatte değişik bir yemek tarifi bakarken buldum.Belki sizler biliyorsunuzdur fakat ben ilk defa gördüm ve hemen yapmaya karar verdim.Yemeği yapmamla bitmesi bir oldu vereceğim ölçülerle bizim 4 kişilik,çok iştahlı ailemiz doymadı.Eğer sizlerde iştahlı insanlarla yaşıyorsanız iki ölçü yapmanızı öneririm.
Bir de bu yemeğin orjinali aslında kuşbaşı etle yapılıyor ama ben yapmaya karar verdiğimde kuşbaşı etim olmadığı için kıyma ile küçük top köfteler yaptım çok da güzel oldu bu da küçük bir not olsun şimdi gelelim tarife
Malzemeler
- 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- yaklaşık 2 ya da 3 yemek kaşığı un (hamur elinize yapışıyorsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 250 gr kuşbaşı yağsız et (ben kıyma kullandım küçük köfteler yaptım)
- sarımsak
- yoğurt
- kırmızıbiber
Yapılışı
- Önce bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup bulguru ağzı kapalı olarak 15/20 dakika şişmesi için bekletin
- tereyağını eritip şişen bulgurların üzerine dökün
- yumurtayı da ekleyip iyice yoğurun bu arada azar azar unu da ilave edin
- yoğurduğunuz bulgurdan fındık büyüklüğünde küçük toplar yapın ve kaynattığınız tuzlu suda haşlayın
- bu arada kıymanın içine istediğiniz baharatları koyarak küçük köfteler yapın ama asıl olan kuşbaşı et olduğu için etleri yağ ile birlikte pişene kadar soteleyin (ben köfte ile yaptım köfteleri kızarttım)
- Herşey pişip hazır olduktan sonra tabağa önce bulgur köftelerinizi koyun üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün en üste de et ya da köfte hangisini yaptıysanız koyup kırmızı biberli tereyağ gezdirin
Gerçekten muhteşem bir tatdı.Dediğim gibi ben bu tür yemekleri çok seviyorum.Ama bu ölçü ile sadece tadımlık oldu bize en kısa zamanda etle tam doyumluk yapacağım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder