Bir gazetenin verdigi yemek tarifi eklerinde gördügüm, Sahrap Soysal hanimefendiye ait olan cok lezzetli bir yemegi sizlerle paylasmak istedim. Eminim ki siz de begenirsiniz.
Malzemeler:
500 gr kusbasi hindi eti
4 adet kücük boy patates
2 adet ortas boy patlican
4 adet kücük boy kurusogan
10-12 dis sarmisak (ben kullanmadim)
1 cay bardagi siviyag
3 adet orta boy domates
2 tatli kasigi domates salcasi
2 su bardagi ilik su
8-10 adet cöp sis
1 tatli kasigi kuru nane, kekik
1 cay kasigi tuz, karabiber
Yapilisi:
Patatesleri soyup, dörde bölün.
Patlicanlari alacali soyup, boylamasina ikiye böldükten sonra 2 parmak eninde dograyin.
Kurusoganlari soyarak, dörde bölün. Sarmisaklari soyup, kenarda bekletin.
Cöp sislere sirasiyla et, patlican, patates, sogan ve sarmisak dizdikten sonra tuz ve karabiber serpistirin.
Siviyagi genis bir tencerede kizdirip, cöp sisleri bu siviyagda cevirerek 5-6 dakika kizartin.
Domateslerin kabuklarini soyup, tavla zari seklinde dograyarak salca ve ilik suyla karistirin. Üzerine nane ve kekigi ekleyip, karistirin. (ben nane kullanmadim)
Bu domatesli sosu, tenceredeki sislerin üzerinde gezdirip, kapagini kapatin. Orta isili ateste 30 dakika, etler, sebzeler iyice yumusayincaya kadar pisirip, ocaktan alin. Sicak sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder