MALZEMELER:
Krep icin:
100 gr un
yarim seker kasigi tuz
200 ml su ve süt karisimi
2 yumurta
Ici icin:
250 gr tavuk gögüs eti
2 corba kasigi sivi yag
yarim yemek kasigi köri
1 yemek kasigi kus üzümü veya kuru üzüm
100 ml taze krema
100 ml sicak su
yarim tablet tavuk suyu
tuz ve karabiber
Yapilisi:
Krep malzemelerini bir kapta iyice karistirip,yarim saat bekletin.Tavuk gögsünü yikayip süzün.Kücük parcalar halinde dograyin.Yagi tavada isitin,eti katip bes dakika kadar kavurun.Köriyi ekleyip bir iki kere cevirin.Tavuk suyu tabletini suyla eritip ete katin.Üzümleri de katin ve 3 dakika kaynatin.Kremayi koyun ve yavas ateste karistirarak cok az kaynatin.Ocagi kapatmadan evvel tuz ve karabiberini katip ocaktan alin.Krep yapacaginiz tavayi cok az yag ile yaglayin.Tavayi atese koyup isininca krepleri pisirin.Pisen kreplerin icine soslu etten koyup katlayarak hemen servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder