Tüm arkadaşlara ve dostlara en sıcak sevgilerimi gönderip,harika bir hafta diliyorum..Tüm güzellikler ve mutluluklar sizlerle olsun bu hafta.!
Hep diyorum kimbilir ne kalıplarım vardır diye...
Arada bir yerleri karıştırırken farklı kalıplarımı bulmak
beni öyle ediyor ki,sanki hazine bulmuş gibi seviniyorum..
Bu kalıbı,yine yıllar önce Almanya'dan almıştım..Hiç slikon
kalıbım yok diye bilirken,bunu bulmak süpriz oldu bana..
Kalıbı elime aldığımda hemen anında bu keki çırpıp pişirmiştim..
Telefon konuşmasına da dalınca,fotoğrafta da görüldüğü gibi
tepesi minicik yanmıştı..)
Fotoğraflar gece çekildiği için de,hafif bulanık ve karanlık çıkmışlar..
Fakat kekin tadı muhteşemdi diyebilirim..Limon aromalı ferah
kekleri sevdiğimden olabilir belki..)Deneyip sizlerde tadına bakabilirsiniz..)
Teşekkürler arkadaşlar!
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker (125 gr)
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
3-4 damla limon aroması
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı h.cevizi
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tepesi için
pudra şekeri+1,5 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Yumurtalar,şeker,vanilya,limon aroması,limon kabuğu 3-4 dk çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanıp hamur içersine dökülür.
Isınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.
(benimki fazla kaldığından tepesi hafif yanı.)
Kek ılındıktan sonra kalıbından çıkartılıp,hazırlanan guss üzerine dökülür.
İsteğinize göre de süslenir.
Afiyetler olsun!
Not:Slikon kalıbı, yıllar önce Almanya'dan internet üzerinden almıştım..Hatta bu kalıbın bende olduğunu bilmediğim için,internet üzerinden nasıl alabilirim diye de
kara kara düşünüyordum..)Meğerse,dolapların birinde benim onu bulmamı bekliyormuş yıllardır..))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder