Malzemeler
Bir kutu pirinç patlağı
125 gr tereyağı
125 gr bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı bal
Üzerine serpmek için h.cevizi veya toz fıstık
Hazırlanışı
Tereyağ ve bitter çikolata bir kapta beraberce benmari usulü eritilir.
İçersine bal ve kakao eklenip iyice karıştırılır.
Karşıma pirinç patlakları atılıp tekrar kariştırılıp iyice yedirilir.
Karışım 10 dk buzdolabında saklanır.
Malzemeden kaşıkla parçalar alınarak, limon sıkacağının çukur olan arka kısmına doldurularak hafifçe bastırılır.Daha sonra limon sıkacağından dökmeden bir tepsiye ters çevrilerek çıkarılır.
Tüm malzemeye aynı işlem yapılıp donması için buzdolabında bekletilir.
Üzerine h.cevizi veya toz fıstık serpiştirilip servis edilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder