Bu gördügünüz keki ramazan ayinda yapmistim.Benim büyük oglum Serhan,bu yil bir firmanin bürosunda staj görmeye basladi.Birgün sefi buna benzer bir kek getirmis ve herkese vermis.Serhan o gün oruclu oldugundan,eve iki dilim,biri kendisine,digeri de kardesine getirmisti.Ama,iftardan sonra keki tattiginda icinde kiraz oldugundan yiyememisti.Ben de ona,aynisi olmasa da ona yakin bir kek yapma sözü verdim,tabiiki kirazsiz.Daha önce, http://www.yemeksenligi.com/ dan görüp denedigim ve cok begenerek yapmaya devam ettigim bir kek aklima geldi.Gercekten cok güzel bir kek.Görüntü olarak oglumun sefinin kekinin aynisi,hatta daha güzel oldu.Yemek senligi'ndeki kekin orijinal adi mermer kek.Tarifi arkadasimin yazdigi gibi veriyorum.
Kek icin malzemeler:
100 gr margarin
1,5 su bardagi tozseker(ben 1 su bardagi koydum)
3 yumurta
1 paket vanilya,bir paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
1 su bardagindan 1 parmak kadar daha az süt
ceyrek limon suyu
3 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi ilik su
2 su bardagi un
Ayrica;
1 paket taze krema
rendelenmis cikolata
Yapilisi:
Firini 175 dereceye ayarlayin ve acin. Kek kalibini margarin veya tereyag ile yaglayin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Elinizle kariştirin. Sütün içine limonu sıkın. (Buttermilk yapmis oluyoruz.) Çirpma kabina oda sicakliginda yumusamis yagi bicakla parcalara bölün (daha kolay cirpmak icin), üzerine toz seker ekleyin ve iyice karisincaya kadar 5 dakika çirpin.
Üzerine yumurtalari kirin ve cirpmaya devam edin. Vanilyayi ekleyin. Yumurtalar karistiginda süt-limon karisimini (buttermilk) ekleyin, cirparken unu ilave edin ve pürüzsüz bir karisim elde edinceye kadar cirpin.
Hamuru 2 parcaya ayirin. Bir parcasina kakaoyu ekleyin ve üzerine 2 yemek kasigi suyu dökün. Karisincaya kadar cirpin.
Yaglanmis kek kalibinin alt tarafina sade karisimi, üzerine de kakaolu karisimi dökün.Önceden isitilmis 175 derece firinda pisirin.Ben yuvarlak ve fazla büyük olmayan bir tepside keki pisirdim. Kek soguduktan sonra,kremayi cirpip üzerine sürdüm ve rendelenmis cikolatalari üzerine serptim.Daha sonra kare seklinde dilimlere kesip servis yaptim.
Mozaik kekin orijinal tarifini bu adresten bulabilirsiniz:
http://www.yemeksenligi.com/kategori/kekler/page/2/
Kek icin malzemeler:
100 gr margarin
1,5 su bardagi tozseker(ben 1 su bardagi koydum)
3 yumurta
1 paket vanilya,bir paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
1 su bardagindan 1 parmak kadar daha az süt
ceyrek limon suyu
3 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi ilik su
2 su bardagi un
Ayrica;
1 paket taze krema
rendelenmis cikolata
Yapilisi:
Firini 175 dereceye ayarlayin ve acin. Kek kalibini margarin veya tereyag ile yaglayin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Elinizle kariştirin. Sütün içine limonu sıkın. (Buttermilk yapmis oluyoruz.) Çirpma kabina oda sicakliginda yumusamis yagi bicakla parcalara bölün (daha kolay cirpmak icin), üzerine toz seker ekleyin ve iyice karisincaya kadar 5 dakika çirpin.
Üzerine yumurtalari kirin ve cirpmaya devam edin. Vanilyayi ekleyin. Yumurtalar karistiginda süt-limon karisimini (buttermilk) ekleyin, cirparken unu ilave edin ve pürüzsüz bir karisim elde edinceye kadar cirpin.
Hamuru 2 parcaya ayirin. Bir parcasina kakaoyu ekleyin ve üzerine 2 yemek kasigi suyu dökün. Karisincaya kadar cirpin.
Yaglanmis kek kalibinin alt tarafina sade karisimi, üzerine de kakaolu karisimi dökün.Önceden isitilmis 175 derece firinda pisirin.Ben yuvarlak ve fazla büyük olmayan bir tepside keki pisirdim. Kek soguduktan sonra,kremayi cirpip üzerine sürdüm ve rendelenmis cikolatalari üzerine serptim.Daha sonra kare seklinde dilimlere kesip servis yaptim.
Mozaik kekin orijinal tarifini bu adresten bulabilirsiniz:
http://www.yemeksenligi.com/kategori/kekler/page/2/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder