- Kurutulmuş biber ve patlıcan
- 2 adet soğan
- bir kaç adet sarımsak
- 2.5 bardak bulgur
- bir kaşık biber bir kaşık domates salçası
- biraz kırmızı biber
- nane,tuz karabiber,sumak,nar ekşisi
Ölçü vermeyeceğim dedim ama yine de verdim.bu ölçüyle yaklaşık 15 adet patlıcan bir o kadar da biber doldurdum
Yemeklik doğradığım soğanları sarımsakla beraber sıvıyağda biraz öldürdüm.Yıkadığım bulguru ilave edip salçasınıda koyup tencereye eklediğim 2 bardak su ile suyunu çekene kadar pişirdim.Daha sonra damak zevkime göre baharatları ekledim.Bana göre kuru dolma biraz da ekşi olmalı.Sumak ve nar ekşisini hiç acımadan kullandım:)Dolmaları doldurduktan sonra tencereye ağız ağıza gelecek şekilde sıkı sıkı yerleştirdim.Biraz sıcak su ilave edip biraz da üzerlerine sumak serperek üzerlerine bir tabak kapattım(bu arada mutlaka bir dolma taşı almaya karar verdim) ve kısık ateşte pişirdim.Sonuç acısıyla ekşisiyle bana göre süperdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder