Limonlu aromaları seviyorsanız mutlaka bu muffinleri denemelisiniz..Biz denedik ailecek ve dostlarla çok sevdik..
Muffinlerin, içersine koyduğum limonlu dolgular harika bir lezzet kattılar..Ayrıca, pişirdiğim pandispanyanın ara katlarına da limonlu dolgudan sürüp,üzerine guss dökünce de tamamen farklı lezzetli bir pasta oldu..Kim tadına baktıysa çok beğenmiş..
Mutlu Haftalar!
Malzemeler
3 adet büyük yumurta
140 gr şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
minicik tuz
170 gr ekşi krema (ben yoğurt kullandım)
1 paket vanilya
120 gr eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı haşhaş
1 paket kabartma tozu
400 gr un
Limonlu dolgu
2 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 yumurta
40 gr tereyağ
50 gr şeker
Limonlu dolgunun hazırlanışı
yumurta bir kaba kırılıp çatalla çırpılır.
üzerine limon suyu,kabukları,şeker,tereyağ konulup benmari usulü karıştırılarak pişirilir.
Not:Ben 1 saate yakın benmari de pişirmeye çalıştım koyulaşmadı..Sonra 1 tatlı kaşığı un ekleyip tavada pişirdim ancak koyulaştı..Bilgilerinize..
Hamurun hazırlanışı
Şeker ve limon kabuğu karıştırılıp şeker iyice nemlenir.
Yağ eritilip içersine limon suyu eklenip bekletilir.
Yoğurt içersine yumurtalar eklenip iyice çırpılır.
Un ve kabartma tozu elenir.
Yoğurtlu karışım şekere eklenip çırpılır.
Yağ eklenip çırpılır.
Haşhaş eklenip çırpılır.
Unlıu karışım 2 seferde eklenip çırpılır.
Muffin kağıtları kalıba konulup içersine 1 yemek kaşığı dolusu karışım konulur.
Ortasına limonlu dolgudan 1 tatlı kaşığı konulup üzerine yine 1 yemek kaşığı hamur konulur.
Muffinler ısınmış fırında 175 c de yaklaşık 30 dk pişirilir.
Afiyetler olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder