Mayalı Çörekler

Önümüzde ki günlerde gelecek olan misafirlerimize ön hazırlık yaptım ufaktan ufaktan..Elim değmişken 1-2 tepside rulo yapıp verev kesip pişirdim pek nefis oldular...Fırından çıktıktan sonra da poşetlenip sıcak sıcak dondurucuda yerlerini aldılar..

8

Kalıbın kenarlarına sürdüğüm yağ yandığı için görüntü bozukluğu oldu,bu yüzden hepinizden özür dilerim arkadaşlar..Çörekleri o şekilde dondurucuya attığımdan şeklini bozmadan fotoğrafını çekmiştim,sanırım bu kadar açıklama yeterli olmuştur.)

Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 paket droetker kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta ( tekinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1/2 su bardağı sıvıyağ

erimiş tereyağ
beyaz peynir,minicik pul biber

Mayalı Çörekler

Hazırlanışı

Un derince bir kaba boşaltılıp ortası açılır.

Ortasına kuru maya,şeker,ılık süt dökülüp kaşıkla karıştırılır.

Arkasından yoğurt,sıvıyağ,tuz,yumurtalar eklenip yoğrulur.

Un muhtemelen az geleceğinden,biraz daha ilave edilip,mayalanması için bekletilir.

7

Hamurun mayası gelince minik minik 3'er adet yumaklar yapılır.
(24'lük kelepçeli kalıba 21 adet minik toplar yapmıştım..Artan hamurdan da yine daha büyük yumaklar yapıp buradaki gibi hazırlamıştım.Çok bereketli bir hamur oluyor arkadaşlar.)

Masa üzerine un serpiştirilip 3 adet yumak merdane ile açılıp aralarına tereyağ sürülüp üst üste konulup tekrar açılır.

Üzerine erimiş tereyağ sürülür.

Hamurumun baş kısmına beyaz peynir konulup, rulo biçimi sarılıp salyangoz şekli verilir.

Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanıp,üzerlerine tereyağ sürülüp susam,haşhaş,çörekotu serpiştirilip,175 c de yaklaşık 25 dk kızarana kadar pişirilir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler