Milföyün Koynunda Tavuk Sote


Merhabalar :)
Bir kaç gün geçti yine buralardayım hemde taa fi tarihinden kalma bir tarifle:) Eşimle ilk doğum günümü kutladığımız o masadan bir tarif:) Nerelerde unutmuşum ben bu tarifi hiç bilemiyorum:) Aslında abartmaya gerek yok evlenmeden evvel hazırladığım tarifler de bekliyorlar yaynlanmayı :)
Ama şimdi o nefis tarif:)

Malzemeler:
Sote için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Fesleğen
Yeteri miktarda milföy
Üzerine 1 yumurtanın sarısı ve susam
Yanına:
Pirinç Pilavı
Patates kızartması

Yapılışı:
Tavuklar küp küp doğranıp teflon tencereye alınıpsuyunu salıp çekene dek sotelenir, üzerine piyazlık doğranmış soğanlar, küp doğranmış biberler ve baharatlar eklenerek pişirilir..
Ocaktan alınıp ılınan sote, milföy hamurlarının arasına paylaştırılıp hamurlar kapatılır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
Fırından çıkan milföyler, pilav ve patates kızartması eşliğinde servis edilir..

Afiyet bal şeker olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler