Kendisine buradan tekrar tekrar teşekkürlerimizi iletiyorum..Halen bu kadar iyi insanların olduklarını görüp şükretmekten de geri kalmıyorum..
Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ (isteğe kalmış)
1/2 su bardağı esmer şeker + 2 yemek kaşığı normal şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek yaşığı h.cevizi (taze rendelenmiş kullandım)
1 portakalın suyu
1 su bardağı kavrulmuş ceviz
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı fildişi çikolata (isteğe kalmış)
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurtalar minicik tuzla köpük olana dek çırpılıp şekeri eklenip tekrar çırpılmaya devam edilir.
Yağlar eklenip çırpılıp arkasından portakal suyu,vanilya ve h.cevizi eklenip çırpılmaya devam edilir.
Sonra diğer malzemeler teker teker eklenip kısa devirde çırpılıp bırakılır.
Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra tel üzerine alınıp havalanırılıp tepesine pudra şekeri serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder