Möhrenkuchen / Havuçlu Kek

Geçen hafta, havuçlu keki cadde de ki bankalardan birine 5 çayına götürmüştü annecik..Babacığın hastalığından dolayı pek dışarı çıkamadığından, banka müdürü bizi kırmayıp eve kadar gelince, ben de kendisine ve çalışanlarına bu güzel keki yapıp göndermiştim.Özel olarak beni arayıp defalarca teşekkür etti..Evine götürdüğü keki de saatlerce seyrettikten sonra kestiklerini ve çok kişiye kısmet olduğunu da vurgulamadan geçmedi..(kek kalıplarıma aşık olmuş..))

Kendisine buradan tekrar tekrar teşekkürlerimizi iletiyorum..Halen bu kadar iyi insanların olduklarını görüp şükretmekten de geri kalmıyorum..

Havuçlu Kek

Malzemeler
4 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ (isteğe kalmış)
1/2 su bardağı esmer şeker + 2 yemek kaşığı normal şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek yaşığı h.cevizi (taze rendelenmiş kullandım)
1 portakalın suyu
1 su bardağı kavrulmuş ceviz
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı fildişi çikolata (isteğe kalmış)
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu

Havuçlu Kek

Hazırlanışı

Yumurtalar minicik tuzla köpük olana dek çırpılıp şekeri eklenip tekrar çırpılmaya devam edilir.

Yağlar eklenip çırpılıp arkasından portakal suyu,vanilya ve h.cevizi eklenip çırpılmaya devam edilir.

Sonra diğer malzemeler teker teker eklenip kısa devirde çırpılıp bırakılır.

Yağlanmış kek kalıbına dökülüp ısınmış fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirilir.

Fırından çıktıktan sonra tel üzerine alınıp havalanırılıp tepesine pudra şekeri serpiştirilir.

Kalıplar
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler