Selam arkadaşlar,
Cumanız hayırlı,gününüz bereketli,hafta sonunuz keyifli geçsin inşallah..
Bugün, sizlerle paylaşacağım kekimi yine ustalar için pişirdim..Bu aralar
dikkat ettiyseniz, ustalara kek pişirmediğimi farketmişsinizdir..Kendileri
yaklaşık 10-12 gündür binamızda değillerdi..2 Gün oldu işe başlayalı..Evvelki
gün balkonumuzda çalışırken,annecikle yine bana sipariş vermişler..Hal
böyle olunca,fındıklardan başlamışken,işte bu kek ortaya çıkıverdi..)
Dün akşam eve gidince de, teşekkürlerini iletmişler koro eşliğinde..)
Ramazan'a kadar kaç kek daha yapılır evimizde henüz belli değil..Hazır
kek yapımı içiersine girmişken,içinizde kek isteyeniniz varsa haber versin..))
Malzemeler
3 adet iri yumurta
1 su bardağı şeker
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
1 paket krema (250 ml)
4-5 damla portakal esansı
1,5 su bardağı öğütülmüş fındık
1 paket hindistan cevizli pudinğ (pişmemiş)
1 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tepesi için kayısı reçeli
Hazırlanışı
Sırasına göre tüm malzemeler tek tek eklenip çırpılır.
Kalıp yağlanıp unlanır.
Karışım kalıba dökülüp, ısınmış fırında 175 c de, yaklaşık 45 dk pişirilir.
Kürdan yöntemiyle pişip pişmediği kontrol edilir.
Piştikten 10 dk sonra, telin üzerine alınıp havalandırılır.
Son olarak servis tabağına alınıp,üzerine reçel suyu sürülür.
En tepesini de isteğinize göre süsleyebilirsiniz.
Ben çikolata serpiştirmiştim..
Afiyetler olsun şimdiden!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder