Deli bir patates sever olarak,patatesi her şekli ile her kıvamda yerim.Böreğini,kızartmasını,salatasını,yemeğini,kekini yani içine girdiği herşeyi çok severim.Hem bereketli,hem de lezzetlidir.Bir evde olmazsa olmaz demirbaş gıdalardan biridir.Hiç yemek olmasa,hemen bir patatesli yumurta,ya da patates kızartması öğün kurtarır.Midemiz kötü olunca püresi,haşlaması,çorbası derken görüyorsunuz hayatımızın tam da içinde yer alır.
Dedim ki bir de kroketinin tarifini vereyim.Etin yanına,ister garnitür,ister çayın yanına arkadaş.Artık ona siz karar verin.
Malzemeler
- 2 adet irice haşlanmış patates
- 1 yumurta
- tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- rendelenmiş bir su bardağı kadar kaşar peyniri
- kızartırken kullanmak için bir yumurta,galeta unu
Yapılışı
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup,rendeleyin.İçine bir adet yumurtayı kırıp,baharatları ve kaşar rendesini ilave edin.İyice yoğurun.Elinizle istediğiniz şekli verin.
Kızartmadan önce,1 adet çırpılmış yumurtaya,sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.Ben koymuyorum ama yoğurduğunuzda eğer kıvamı çok yumuşak gelirse biraz un ekleyebilirsiniz içine.
Sonrası tabiiki mutlu son.İçinde erimiş kaşar peyniri ile süper bir lezzet.İsterseniz yaptığınızda hepsini kızartmadan,bir kısmını derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hayırlı ve bereketli cumalar........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder