Selamlar hürmetler sevgili dostlar..
Güzel Ramazan ayımızın ilk cumasından selamlar herkese:))
Dualarınız kabul, eviniz bereketli olsun inşallah:)
Nefsimize hakim olduğumuz bu nadide günlerde canımız çok daha fazla birşeyler istemekte değil mi buna bir de mutfak aşkı ekleninceee coşmamak elde değil:))
Bende dün gece coştum..Kokusuu taaaaaa İstanbul' a uzanan bu pideleri yaptım sahurda:)
Papatyam bu pideleri sana ithaf ediyorummmm:))
Buyrun tarife yapın sevindirin çocuklarınızı, kocalarınızı, ana babalarınızı :))
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardaağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığınca Ilık su
İçi İçin:
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
Tuz, karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
10 dilim sucuk
Üzeri için:
Yumurta
Yapılışı:
Hamur için yoğurma kabına alınan malzemeler ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülen hamur sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için patatesler robotun haznesine dörde bölünüp eklenir, soğan, biber ve domateste aynı şekilde eklenip tuz karabiber ilave edilerek robotta karıştırılır, kaşar peyniri rendesi ile sucuk dilimleri de eklenip karıştırılır.Hazır edilir.
Kaşar peyniri rendelenip hazırda bekletilir.
Mayalanan hamur iri bezelere ayrılıp merdane ile açılır ancak fazla inceltlmeyecek:)
Ortasına iç malzemeden konulup iki yanına katlanır. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır. 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılan pidelerimiz fırına girdikten 15 dakika sonra pidelerin açık kalan göbeklerine her bir pide için bir tane çırpılmış yumurta gezdirilip kızarana kadar pişirilir..
Pişen pidelerimiz ılındıktan sonra dilim dilim kesilip servis edilir .
Afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder