Bu haftanin PDCS etkinliginin ev sahibesi,sevgili arkadasim http://mucizembenibul.blogcu.com/ sitesinden Canan.Arkadasima etkinlik icin bu gördügünüz kurabiyeleri hazirladim.Canan arkadasima kolay gelsin diyorum.
MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 veya 1,5 cay bardagi pudra sekeri
125 gr margarin veya tereyagi
bir cimdik tuz
1 cay bardagi nisasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un
ayrica,cikolatali glazür
YAPILISI:
Oda sicakliginda yumusamis margarin,yumurta,ve pudra sekerini yogurma kabinda karistiriyoruz.Ardindan nisasta,kabartma tozu,vanilya,tuz ve aldigi kadar unu da katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz.Hamuru yarim cm kalinliginda acip kalipla kesiyoruz.Ne kadar kurabiye ciktiysa bunlarin yarisinin ortasindan kücük yuvarlaklar cikartip 170 dereceli önceden isitilmis firinda cok hafif pembelesinceye kadar pisiriyoruz.Kurabiyeler soguduktan sonra,cikolatali glazürü benmari usulü eritip,ortasi delik olmayan kurabiyelerin üzerlerine birer seker kasigi cikolata döküp yayilmasini beklemeden diger kurabiyeleri üzerlerine kapatiyoruz.(Cikolatalarin burda sadece ortada kalmasi,kurabiyelerin her tarafina sürülmemesi gerekiyor.Cikolata ortaya dökülünce hemen diger kurabiyeyle kapatildiktan bir süre sonra kurabiyeler birbirine yapisiyorlar) Cikolatalar donduktan sonra servise hazirdir,afiyet olsun.
MALZEMELER:
1 adet yumurta
1 veya 1,5 cay bardagi pudra sekeri
125 gr margarin veya tereyagi
bir cimdik tuz
1 cay bardagi nisasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un
ayrica,cikolatali glazür
YAPILISI:
Oda sicakliginda yumusamis margarin,yumurta,ve pudra sekerini yogurma kabinda karistiriyoruz.Ardindan nisasta,kabartma tozu,vanilya,tuz ve aldigi kadar unu da katip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguruyoruz.Hamuru yarim cm kalinliginda acip kalipla kesiyoruz.Ne kadar kurabiye ciktiysa bunlarin yarisinin ortasindan kücük yuvarlaklar cikartip 170 dereceli önceden isitilmis firinda cok hafif pembelesinceye kadar pisiriyoruz.Kurabiyeler soguduktan sonra,cikolatali glazürü benmari usulü eritip,ortasi delik olmayan kurabiyelerin üzerlerine birer seker kasigi cikolata döküp yayilmasini beklemeden diger kurabiyeleri üzerlerine kapatiyoruz.(Cikolatalarin burda sadece ortada kalmasi,kurabiyelerin her tarafina sürülmemesi gerekiyor.Cikolata ortaya dökülünce hemen diger kurabiyeyle kapatildiktan bir süre sonra kurabiyeler birbirine yapisiyorlar) Cikolatalar donduktan sonra servise hazirdir,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder