Peynirli Börek Kuzine Sobada:))

Merhabalar canlarıımm kalplerinizin sıcaklığı yorumlarınızın ferahlığı ve Allahın bana verdiği takat ile huzrusuz halimden eser kalmadı çok şükür:) Neşemi yeniden kazandığıma göre hepinize sepet sepet sevgiler dağıtma günüdür bugündee:))
Bugün sizlerle sımsıcak bir börek masalı paylaşıyorum.. Geçen hafta bahsettiğim üzere kış birden geldi ve biz çabucak sobalarımızı kurduk:)) Şuanda sıcacık evimiz çok şükür....Kuzine sobamız mutfaktaki geleneksel yerini alınca bize de dolaptaki peynir ve yufkaları değerlendirmek kaldı vesselam:)) Bakınız bu kuzğne de hiç börek pişirilmez mi:)


Annem bu soba evin bereketidir der:)) 2006 da evimize taşınır taşınmaz almıştık.. Üstünde yemek pişer sıcak su bulunur, kahvaltıda ekmek kızartılır.... Fırınında kestane kızartılır patates pişirilir börek pişirilir.. Ekmek pişirilir anam babam usulü somun ekmek:))
Fırından çıktığı anda böreğe bir bakarmısınız??

Malzemeler:
1,5 kg. (9 adet ) yufka
İç sos İçin:
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi:
500 gr. yumuşak beyaz peynir
1 demet maydonoz
Tuz

Yapılışı:
Börek döşenecek tepsi güzelce yağlanıp 2 adet yufka serilir yufkaların etekleri tepsinin kenarlarından sarkıtılır.
Süt, yumurta ve sıvıyağdan oluşan çırpılmış sostan sürülüp peynir döşenir ve tekrar 1 yufka pilelendirilerek serilip sos ve peynir döşenir yufkalar bitene dek aynı işlem tekrarlanıp en son alttaki iki adet yufkanın etekleri de tepsinin içine kıvrılıp kalan sos üzerine gezdirilir..
Hazırlanan börek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir..
Afiyet bal şeker olsuun:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler