ETKINLIK-AHUDUDULU QUARKTORTE(PEYPASTA)

Bu ayki etkinlik konusu,kaynana catlatan tarifler.Ben de kaynanalari catlatmak icin bu tarifi yapayim dedim.Arkadasimizahttp://www.laledensecmeler.blogspot.com/ bu güzel etkinlik icin tesekkür ediyorum.Cok güzel hafif bir meyva pastasi.Bu tarifi satin aldigim bir nisasta kutusunun üzerinde görüp yaptim.Aslinda ilkönce bu pastayi arkadasim Atiye'nin gelini Selma yapmisti.O,seftalilisini denemis ve ben de cok begenmistim.Ben de orijinal tarifine göre ahududulu olsun dedim.








Malzemeler:
Pandispanya icin:
40 gr nisasta
80 gr un
120 gr tozseket
3 yumurta
3 yemek kasigi sicak su
1 paket vanilya
yarim paket kabartma tozu
Islatmak icin ahududu suyu (ben bundan kullanmayip,bir nescafe fincani sicak suya 2 seker kasigi tozseker koyup eritip pandispanyayi isladim)
Quarkli krem icin:
40 gr nisasta
500 gr quark(ben 250 gr labne.250 gr quark kullandim.)
250 ml süt
200 gr tozseker
400 gr taze krema
4 yumurta sarisi
1 fiske tuz
1 limonun rendelenmis kabugu
Üzeri icin :
500 gr taze veya dondurulmus ahududu
1 paket kirmizi renkte tart jölesi

Yapilisi:
Yumurta sarilarini aklarindan dikkatlice ayirin.Yumurta aklarini iyice sertlesene kadar mikserle cirpin.Yumurta sarilarini toz seker ve sicak su ve vanilya ile rengi acik sari olana kadar yaklasik bes dakika cirpin.Un,kabartma tozu ve nisatayi birlikte yumurta sarilarinin üzerine ekleyip.karistirin.Yumurta aklarini,diger karisimi cirpmadan tahta kasikla yedirin.Kelepceli kalibi yaglayip pandispanya hamurunu kaliba dökün ve önceden isitilmis 200 dereceli firinda 20-25 dakika pisirin.
Pandispanya pisip soguduktan sonra,düz bir tabaga alip,kelepceli kalibin sadece kenarlarini üzerine yerlestirin.Ahududu suyu veya sekerli sicak su ile pandispanyayi islatin.
Krem icin kremayi,iyice sertlesene kadar cirpin.Süt,seker,bir fiske tuz,rendelenmis limon kabuklari,yumurta sarilari ve nisastayi bir tencerede karistirip ocaga alin. Devamli karistirarak pisirin(Bu pudingden daha koyu bir kivamda olacak)Ocaktan alip ilindiktan sonra quarki,labne peyniri ve cirpilmis kremayi katip iyice karistirin.Bu kremayi pandispanyanin üzerine döseyip düzleyin.Kremin üzerine ahududulari yerlestirin.Tart jölesini pakette yazildigi gibi hazirlayip,ahududularin üzerine ortadan baslayarak kasikla döküp,her tarafina yayilmasini saglayin.Pastayi buzdolabina kaldirip,en az 5-6 saat bekletip,kalibin kenarini cikartin ve servis yapin.






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler