Pide

Kıymalı ve yumurtalı
salamlı kaşarlı yumurtalı

tereyağlı ve kaşarlı
Hayatımda ilk kez pide yaptım ve nefis oldu.Yani eskiden yemek yapmayı çok da sevmeyen biri olarak kendimle gurur duydum diyebilirim.Ben ilk evlendiğimde ki o zaman çamaşır makinemiz merdaneli arçeliklerdendi (baya olmuş evleneli :) ) annem beni ilk çamaşır yıkarken gördüğünde ağzı açık kalmıştı dersem benim ev işleri ile ne kadar ilgili olduğum hakkında bir bilgi vermiş olurum sanırım.Okuyorum diye hiç bir iş yaptırmazdı anacığım eh ben de çok gönüllü olduğumu söyleyemem.İlk kez zeytinyağlı biber dolması yaptığımda kendimi kendimce ayrı bir yere oturtmuştum.Sanki amerikayı yeniden keşfetmiş gibi.Sonra arkadan reçeller,salçalar,yemekler derken bu noktaya geldim.Yani hamur yoğurup oklava ile açmak benim yeni tecrübelerim.Hedef büyütüyorum kendimce.
Gelelim tarife mutlaka deneyin çok güzel oldu gerçekten
Vereceğim malzemeler ile tam 11 adet pide oldu.Siz ölçüyü kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler
  • 2 paket instant maya
  • 1 yumurta+1 yumurtanın beyazı (sarısını pidelerin kenarlarına sürdüm)
  • 1,5 su bardak ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker

İçi için

  • Kıyma
  • sivribiber
  • küp doğranmış domates
  • maydonoz
  • tereyağ
  • kaşar
  • salam
  • 1 adet soğan
  • un (5-6 su bardağı kadar)

İçini nasıl seviyorsanız öyle hazırlayabilirsiniz.Ben bir kısmını kıymalı,bir kısmını bebenin isteği doğrultusunda salamlı kaşarlı,bir kısmınıda tereyağ ve kaşarlı yaptım.

Kıyma malzemesini karnıyarık içi hazırlar gibi hazırladım.Salamlı kısmı salamları küp küp kestim,diğer kısmıda hamurun üzerine küp şeklinde kestiğim tereyağı ile beraber kaşar koydum

Hamuru yapmak için derin bir kaba mayayı,tuz ve şekeri koyup iyice bir karıştırdım.Üzerine ılık süt ile suyu koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ekledim.Unu hamur ele yapışmayacak ve hamur toparlanacak kadar koydum.Bu arada yağı ve yumurtayı koyup iyice ama iyice yoğurdum.Üzerine nemli bir bez örtüp hamurumu 1 saat kadar sıcak bir yerde sakladım.Bir saatin sonunda tekrar iyice yoğurup 11 adet beze yaptım ve hafif unlayarak hamuru açtım.İçini koyup kenarlarını kıvırdım kıvırdığım kenarlara yumurta sarısını sürüp yağladığım tepsilere yerleştirdim ve 200 derecede pişirdim.

Afiyet olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler