Palamut zamanı mutlaka 1-2 sefer kızartması yapılır evimizde..Yapıldığında da mutlaka piyazıda hazırlanır..Palamut kızartması denilince aklımıza bu piyaz gelir hemen..İlk palamut kızartmamızı bu sefer Trabzon'da yaptık..Denizden canlı canlı çıkıp direk tavaya girdiler..
Eğer sizlerde deneyecek olursanız mutlaka balıkları pişirdiğiniz yağ ile yapınız.Çünkü balıkların o kokusu piyazada sinince ayrı bir lezzet katıyor piyaza..Yanında da mutlaka 2-3 tane incir yemeyi unutmayınız..Yine bizlerde,taze incir varsa balıkla birlikte yenilir.Eğer yoksa balıktan sonra mutlaka reçeli yenilir(sadece meyvesi)..Sizler nasıl yersiniz?Seversiniz?Paylaşırsanız sevinirim..Ellerinize sağlık..!
Malzemeler
Palamut
2 adet büyük domates
3 adet orta boy soğan
maydanoz
tuz,karabiber
Hazırlanışı
Palamutlar dilimlenip,yıkanıp,tuzlanıp bekletilir.
Tavaya yağ konulup hafif kızdırılıp,dilimler konulur.
Domateslerin kabukları soyulup irice doğranır.
Soğanlar yıkanıp piyazlık doğranır.
Maydanozlar,tuz,bolca krabiber eklenip başka tavaya alınır.
Palamutların bir yüzü pişirildikten sonra, tavadaki yağı domateslerin üzerine
gezdirilip iyice pişirilir.
Palamut tavasına tekrar yağ eklenip diğer tarafları kızartılır.
Servis tabağına önce piyaz konulur,üzerine veya kenarlarına palamut dilimleri
konulup servis edilir.
Afiyetler olsun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder