BU ALMAN PASTAM DİĞERİNDEN DAHA YUMUŞAK OLUYOR.HATTA ERTESİ GÜNE BİLE PUF PUF KALABİLİYOR:))))))))))
HAMURU:
1PK YAŞ MAYA
1 BARDAK ILIK SÜT
2 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
150 GR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.
YUMUŞAK HATTA HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR OLUCAK.
ALT VE ÜST KISMINI MERDANEYLE ÇOK AZ İNCELTİN.EN AZ 1 PARMAK KALINLIĞINDA OLSUN.
BARDAKLA YUVARLAKLAR ÇIKARTIN .TEPSİMİZE DİZİN VE 1.5 SAAT ÜZERİNE TEMİZ BİR BEZ ÖRTÜP DİNLENDİRİN..
HAMURLARIMIZ MAYALANINCA 175 DERECEDE PİŞİRELİM .
KREMASI:
2 YUMURTA SARISI
YARIM LİTRE SÜT
2YKAŞ. NİŞASTA
1YKAŞ. UN
5Y.KAŞIĞI ŞEKER.MUHALLEBİMİZİ PİŞİRELİM .İYİCE ILINDIKTAN SONRA İÇİNE 1PK.ÇİĞ KREMA KOYALIM VE ÇIRPALIM.
PİŞEN ILINAN HAMURLARIMIZIN ARASINA KREMAMIZI KOYALIM .ÜZERİNEDE BOL PUDRA ŞEKERİ İLE SERVİS YAPALIM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN............
HAMURU:
1PK YAŞ MAYA
1 BARDAK ILIK SÜT
2 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
150 GR TYAĞ
ALDIĞI KADAR UN.
YUMUŞAK HATTA HAFİF ELE YAPIŞAN BİR HAMUR OLUCAK.
ALT VE ÜST KISMINI MERDANEYLE ÇOK AZ İNCELTİN.EN AZ 1 PARMAK KALINLIĞINDA OLSUN.
BARDAKLA YUVARLAKLAR ÇIKARTIN .TEPSİMİZE DİZİN VE 1.5 SAAT ÜZERİNE TEMİZ BİR BEZ ÖRTÜP DİNLENDİRİN..
HAMURLARIMIZ MAYALANINCA 175 DERECEDE PİŞİRELİM .
KREMASI:
2 YUMURTA SARISI
YARIM LİTRE SÜT
2YKAŞ. NİŞASTA
1YKAŞ. UN
5Y.KAŞIĞI ŞEKER.MUHALLEBİMİZİ PİŞİRELİM .İYİCE ILINDIKTAN SONRA İÇİNE 1PK.ÇİĞ KREMA KOYALIM VE ÇIRPALIM.
PİŞEN ILINAN HAMURLARIMIZIN ARASINA KREMAMIZI KOYALIM .ÜZERİNEDE BOL PUDRA ŞEKERİ İLE SERVİS YAPALIM .
AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder