Sosisli ekmekleri yıllar önce kuzenimde yedikten sonra müptelası olmuştum..
Hemen hemen her pazar kahvaltıda yapardım..Sonraları sosisi pek yemediğimden, yapmaz olmuştum..Dün Derya'm da
görünce,arshivimi şöyle bir gözden geçirdim..(Çünkü arada çocuklara yaptığımı, fotoğraflarını çektiğimi biliyordum..)
Ve,ekmekcikleri arshivde görünce hemen sizlerle paylaşmak istedim..))Çok teşekkürler canım Derya'cığım..
Bu fotoğrafta kullandığım Çeçil peyniri idi..Sanırım çok yağlı olmadığından fazla erimemişlerdi..Çocuklar aceleci davrandılarsa,peynirlerin erimesini beklemeden fırından çıkarmış da olabilirim..Biz ailecek aceleci bir yapıya sahibiz..Hiç iyi değil ama huyumuz böyle..))Yine de sağlık olsun diyorum..
Belki pazar sabahı hazırlayıp kahvaltınıza renk katabilirsiniz..Sizlere afiyet şeker olsun şimdiden..
Malzemeler
çiçek ekmek veya küçük yuvarlak ekmekler
sosis
ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
(1 tatlıkaşığı hardal..isteğe bağlı)
taze kaşar-dil peyniri-çeçil peynirlerinden birini kullanabilirsiniz..
Hazırlanışı
Sosisler fotoğrafta görüldüğü gibi kesilip tencereye konulur.
Üzerine ketçap,salça,biraz su konulup 3-5 dk pişirilir.
Ekmekler ortadan ikiye kesilip(enlemesine)içleri çıkartılır.
İçlerine kaşıkla sosislerden konulur.
Tepelerine peynir konulup 5-10 dk fırında peyniri eriyene kadar bekletilir.
Sıcak sıcak afiyetle yenilir.
Not:Çocuklar salça ve hardal sevmediklerinden kullanmamıştım..Sizler deneyecekseniz
mutlaka tavsiye ederim..Hatta biraz sulu bırakıp,ekmeklerin üzerine suyundan da koyabilirsiniz..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder