Bizim evin halleri pek bir hoştur.Bizim ev diye demiyorum ama,keyiflidir havası,çok şükür.Akşam pek bir kaynaşırız.Yemek konuşmak,mutfakta her beraber bir işin ucundan tutmak zevk verir herkese.Yapılan yemekleri bir gurme havasında tadıp da,jüri üyesi gibi not vermek,en başta bebenin işidir.Lafını hiç esirgemez doğrusu.En sert eleştiriler ondan gelir.Babanga başına geleceği bildiğinden,eleştirileri daha yumuşak,yaklaşımı daha sevecendir.Ee tabi yılların hatırı var.Ama beğenmediği olduğunda o da söyler.Ankaralım,o zaten Ankara da blogda ki tariflere,kedi ciğer hesabı uzaktan bakıp not eder.Döndüğünde istediklerini sıralamak için.Bazen de yeni bir tarifle gelir İstanbul'a.Geçen geldiğinde Haşhaşlı Revani,bu geldiğinde resimde gördüğünüz püreyi yeme arzusundaydı.
Bu arada o uzakta olduğundan,onun istekleri hep ön sıralara geçer.Evin diğer erkekleri de bu konuyu dillerine dolar da dolar.
Neymiş o geldiğinde daha fazla şey yapılıyormuş,onun her istediği yapılıyormuş vs.
Eee be canlar insaf edin.Mutfağımız durmadan çalışıyor.Çok şükür neredeyse,fırının dinlendiği saatler sayılı.Biliyorum bunu biraz da,beni kızdırmak için yapıyorlar ama,ben de her seferinde oyuna gelip savunmaya geçerim.Ne yapayım,Allah ömür versin evde üçe karşı tekim.Ama Allahın izni ile hepsine yeterim.
Bu püreyide Ankaralım geldiğinde istedi.Boynumuz kıldan ince tabi, yaptık afiyetle yedik.
Tarif vermeye bile gerek olmayacak kadar basit aslında.
Malzemeler
- 3 adet patates
- bir yemek kaşığı tereyağ
- bir su bardağı kadar süt
- tuz,karabiber
- sucuk sosis ve kaşar peyniri
Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını soyup,küçük parçalar halinde doğrayıp,üzerine çok az çıkacak kadar su ilave edin.Patatesler haşlanırken,siz sosis ve sucuklarınızı küçük parçalar halinde doğrayın.
- Doğradığınız sucuk ve sosisleri yağsız tavada çok az soteleyin.
- Haşlanıp suyunu çeken patatesleri blender yardımı ile püre şekline getirin.Kıvamına göre az az sütü ve yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.İçine arzunuza göre tuz ve karabiber ekleyin.
- Sotelenen sucuk ve sosisleri pürenin içine koyup bir kaşıkla karıştırın.
- Pürenizi bir borcama koyup,üzerine kaşar rendeleyin.Kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutun.
Afiyet olsun.Gününüz,geceniz hep aydınlık ve huzurlu olsun..............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder