Susamlı Papatya Kurabiye Tarifi
Merhabalar..
Gelecek, geliyor, geldi derken bahar yağmurlarıyla geldi :) Yağmurlu bir sabahtan günaydın selamlar herkese..
Çayınızın yanına nefiss kurabiyeler olsun istermisiniz.. Çabuk bayatlamasın, misafirlerinizi ihya etsin, bereketli olsun...
İşte size o tarif..
Şiddetle öneriyorum..
Papatya kalıbımı canım Papatyam göndermişti zevkle kullandımm :)
Malzemeler:
2 yumurta (1 tanesinin akı ayrılacak)
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
90 gr. tereyağ veya margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 pk. vanilin
1 pk kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Üzeri için;
1yumurta akı
Susam
Yapılışı:
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağ çırpılır, üzerine 4 çorba kaşığı un ilave edilir karıştırılır. Yumuşamış tereyağ, şeker, kabartma tozu ve vanilin eklenir, azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Elde edilen hamur buzdolabında 15 dk. dinlendirilip ikiye ayrılır ve merdane ile açılıp papatya kalıp ile kesilir.
Tepsiye sıralanan kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürülüp göbeklerine susam doldurulur ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirilir..
Afiyet bal şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder