Tarte Tatin

Sizlerle,canım Güleser'imin bizler için hazırladığı nefis Tarte Tatini paylaşmak istedim..Mutlaka sizler de hemen deneyip tadına bakın derim..Bu nefis lezzetten kendinizi mahrum bırakmayınız..Kalıbınız varsa mutlaka onun içersinde yapın,borcam da yapılanlar bu kadar nefis olmuyor zira..

İyi hafta sonları diliyorum..

Tarte tatin

Malzemeler
12 adet golden elma
minicik tarçın (eklenmezse daha iyi olur)
125 gr tereyağ
120 gr şeker
6 yaprak kare milföy

Tarte tatin

Hazırlanışı

Tarte tatin kalıbına şeker,yağ konulup ocak üzerinde kısık ateşte karamel olana dek kaynatılır..Yanmaması ve renginin kararmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Elmaların kabukları soyulup, ortaları kabak oyacağıyla çıkartılıp,ortadan ikiye kesilir.

Dilimler sırt sırta tepsiye dizilip 25-30 dk ateşte köpürene dek kaynatılır.

İyice soğuduktan sonra bir gece bekletilir.Bekletmesniz de olur arkadaşlar..Biz bekleyince daha lezzetli olduğunu düşündüğümüz için öyle yazdım..Size kalmış..

6 adet milföy hamuru yoğrulup merdane ile açılıp elmaların üzerine döşenir.Kenarlarında ki fazlalıklar bıçak yardımı ile kesilip 25 dk 150 c de yaklaşık 25 dk kadar pişirilir.

Çok fazla soğumadan servis tabağına alınır.

Servis ederken, mutlaka 1 kaşık krema ile sunmayı unutmayınız..

Tarte tatin

Afiyet olsun!

Tarte tatin kalıbım

Not:Kalıbım Williams Sonoma'dan..Tarte Tatin bu kalıbın aynısında yapılmıştır..Bilgilerinize!!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler